Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

FOTO ⟩ Briesmīgs gadījums ar laimīgām beigām. Igaunijā suns cietis gadiem ilgi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Suns Njasu.
Suns Njasu. Foto: Loomaveeb

Pagājušajā nedēļā dzīvnieku glābēji saņēma ziņojumu par saslimušu suni, kas bija atstāts bez uzraudzības. Neraugoties uz nopietnām veselības problēmām, suns turpina cīnīties, un tagad viņam ir dota jauna iespēja dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, vēsta "Postimees".

Kā stāsta sieviete, kura vērsās pēc palīdzības pie dzīvnieku glābējiem, kaimiņa sunim, kas bezpalīdzīgā stāvoklī gulēja pagalmā, uzbruka izsalkušas vārnas. Suns spēka trūkuma dēļ jau bija pārstājis cīnīties.

Suņa veselības stāvoklis bija ļoti slikts sarežģītas ģimenes situācijas dēļ. Skats bija biedējošs pat pieredzējušiem dzīvnieku glābējiem, kuri savā profesionālajā dzīvē ir redzējuši daudz ko. "Kad sajutu pūstošas gaļas un ekskrementu smaku, es sāku raudāt un man sametās slikti," par suņa nožēlojamo stāvokli stāsta dzīvnieku glābējs Heiki Valners.

Suns tika nogādāts dzīvnieku ātrās palīdzības klīnikā Mustamē.
Suns tika nogādāts dzīvnieku ātrās palīdzības klīnikā Mustamē. Foto: Loomaveeb

Dzīvnieku klīnikā Mustamē suņa skūšana un tārpu izņemšana no brūcēm prasīja gandrīz četras stundas, kas, iespējams, ir procedūras ilguma rekords. Daudzi ādas bojājumi tika atklāti pēc kažoka noskūšanas. To cēlonis bija dažādi audzēji, un nagi, kas gadiem ilgi nebija griezti, bija ieauguši ķepās.

Turklāt ārsti konstatēja nopietnas problēmas dzīvnieka tūpļa un urīnpūšļa rajonā, tāpēc suns, iespējams, ilgu laiku nebija spējis pareizi nokārtoties. Dzīvnieka mugura bija klāta ar biezu ekskrementu un tārpu kārtu.

Bija nepieciešamas gandrīz četras stundas, lai suni noskūtu un no brūcēm izņemtu parazītus.
Bija nepieciešamas gandrīz četras stundas, lai suni noskūtu un no brūcēm izņemtu parazītus. Foto: Loomaveeb

Suns, vārdā Njasu, ir izdzīvojis vien ar gribasspēku. Tagad Njasu ar katru dienu jūtas arvien labāk un labāk. Suns nonācis mīlošā audžuģimenē un atkal mācās staigāt, sēdēt un nokārtoties. "Ir prieks vērot, kā dzīvnieciņš atkal iemācās uzticēties. Taču tajā pašā laikā tas ir ļoti skumji. To, ko saimnieks ir izdarījis ar savu suni, nav iespējams izskaidrot vai saprast..." stāstīja Tīna Kuka, kas palīdzēja suni glābt.

Njasu tagad.
Njasu tagad. Foto: Tiina Kukk

Pēdējās divas vai trīs nedēļas Dzīvnieku glābšanas grupai ir bijušas ļoti intensīvas, jo ir bijis nepieredzēti liels ievainoto dzīvnieku skaits.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu