Vērtīgi ieteikumi "Prāta vētras" Mežaparka noslēguma koncerta apmeklētājiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Laura Baltiņa/TVNET

Jau šo sestdien, 20. augustā, Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē grupa "Prāta Vētra" noslēgs koncerttūri "Gads bez kalendāra". Koncerta apmeklētāju ērtībām sagatavoti ieteikumi patīkamākam koncerta apmeklējumam.

"Koncerta organizēšana Rīgā ir tūres nopietnākais izaicinājums. Šajā "Gads bez kalendāra" tūres koncertā uzņemsim vislielāko apmeklētāju skaitu - aptuveni 45 000. Rīgas ceļu remontu dēļ nākas organizēt ne tikai to, kas notiks koncerta teritorijā, bet arī skatītāju iespējas nokļūt Mežaparkā," pauž  "Prāta Vētras" ģenerālmenedžere Aija Auškāpa.

Lūdzam iepriekš ieplānot maršrutu līdz estrādei, lai uz koncertu ierastos laikus. Lūgums arī būt pacietīgiem, jo tik plaši apmeklētā koncertā viss aizņem vairāk laika, piemēram, biļešu un mantu pārbaude pie ieejas, ēdienu un dzērienu iegāde teritorijā. Noslēguma koncertam "Prāta Vētra" ir sagatavojusi vairākus pārsteigumus, un bez krāšņa šova, protams, šo tūri nenoslēgt!"

Ieteikumi nokļūšanai uz Mežaparka Lielo estrādi

Skatītāju ērtībām "Prāta Vētra" nodrošinās arī speciāli norīkotu sabiedrisko transportu. Uz Mežaparku - no plkst. 17.00 autobusi aties no pieturvietas "Tērbatas iela" (pie Apgabaltiesas ēkas) un kursēs ar aptuveni trīs minūšu intervālu. Tālāk autobuss brauks pa Brīvības ielu, apstājoties visās pieturvietās līdz G. Zemgala gatvei. Tad autobuss nogriezīsies uz G. Zemgala gatvi, apstāsies pieturā pie VEF Kultūras pils un tālāk bez pieturvietām brauks uz Viestura prospektu Mežaparka teritorijā. No Mežaparka pēc koncerta autobusi kursēs no Viestura prospekta Mežaparka teritorijā bez apstāšanās līdz pieturvietai “VEF” Brīvības ielā, un tālāk ar apstāšanos visās pieturvietās Brīvības ielā līdz Esplanādei. Papildreisi norīkoti arī 11T autobusa maršrutam, kas atiet no Zooloģiskā dārza.

Mežaparka karte
Mežaparka karte Foto: publicitātes

AS "Pasažieru vilciens" papildinājis vilcienu kustības sarakstu ar četriem reisiem. 20. augustā, plkst. 19.07 no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas aties papildu vilciens uz Mangaļiem. Atpakaļ uz Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju koncerta apmeklētājus aizvedīs trīs īpaši norīkoti vilcieni, kas svētdien, 21. augustā, no Mangaļiem aties plkst. 0.30, plkst. 0.50 un plkst. 1.10. Pastāvīgajā vilcienu kustības sarakstā laika posmā no plkst. 17.00 līdz 20.00 maršrutā Rīga-Mangaļi jau ir pieejami pieci reisi. Kājām attālumu starp pieturu "Mangaļi" un Mežaparka Lielo estrādi var veikt aptuveni 25 minūtēs, savukārt vilcienā no Rīgas līdz Mangaļiem jāpavada vien 16 minūtes.

Koncerta organizatori rosina nokļūšanai līdz Mežaparkam izvēlēties velosipēdus, personīgos elektriskos skūterus un citus braucamrīkus. Pie koncerta teritorijas starp 6. un 7. vārtiem būs pieejama apsargāta velonovietne, kur vietas pietiks lielam skaitam dabai draudzīgo braucamo.

Tāpat "Prāta Vētra" iesaka uz koncertu doties ar koplietošanas automašīnām. Koncerta apmeklētājiem jāņem vērā, ka personīgo automašīnu novietošana norises vietas tuvumā būs apgrūtināta. Stundu pēc koncerta beigām satiksme Mežaparkā var būt ļoti ierobežota vai slēgta, lai koncerta apmeklētāji varētu droši iziet no Mežaparka teritorijas.

Sestdien, 20. augustā, ieeja koncerta norises vietā no plkst. 17.00. Koncerta īpašais viesis Jānis Šipkēvics ar savu soloprojektu “SHIPSEA” uz skatuves kāps plkst. 20.00.

Koncertā paredzētas tikai stāvvietas, un pasākuma organizatori lūdz ņemt vērā, ka lielā apmeklētāju skaita dēļ apsardzes darbinieki var jebkurā laikā lūgt noņemt izklātos pledus un sedziņas. Šie noteikumi ir paredzēti, lai nodrošinātu koncerta dalībnieku un apmeklētāju drošību.

Biļetes uz koncertu pieejamas biļešu tirdzniecības vietnē eKase.lv un TC Spice. Bērni līdz 6 gadu vecumam (ieskaitot) koncertu vecāku pavadībā apmeklē bez maksas.

Foto: Grupas "Prāta Vētra" koncertturnejas "Gads bez kalendāra" atklāšanas koncerts Jelgavā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu