"Es publicēju šo video pat nedomājot, ka kādu tas satrauks." Sieviete, kuru atlaida no darba "TikTok" video dēļ (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

30 gadus vecā amerikāniete, vientuļā māte Nikola Džonsone tika atlaista no darba pēc tam, kad viņas kolēģis ziņoja skolas vadībai par sievietes izveidoto "TikTok" video, vēsta medijs "Insider".

Sieviete savā "TikTok" profilā apgalvo, ka maijā viņa tika atlaista no skolotājas darba pēc tam, kad kolēģis skolas vadībai ziņoja par vienu no viņas videoklipiem, raksturodams to kā neatbilstošu profesijai. 

14. maijā publicētajā video ir redzams, kā Džonsone dzer no "Starbucks" krūzes.

Video apraksts vēsta: "Es saku saviem kolēģiem, ka nevaru agri ierasties darbā, jo man ir bērni, taču es katru dienu ierodos ar "Starbucks" krūzi."

"Es publicēju šo video, pat nedomājot, ka kādu tas satrauks. Es nezināju, ka mani atlaidīs, jo man nešķita, ka tas ir neprofesionāli. Es nelamājos. Es nebiju negatīva. Tas [video] nav aizvainojošs. Vienkārši saku: "Es nevaru agri ierasties darbā, bet man ir "Starbucks"," Džonsone pagājušo ceturtdien sacīja savā "TikTok".

Attiecības ar skolas vadību sievietei sāka pasliktināties kopš novembra, kad Džonsonei trīs nedēļas neļāva strādāt skolā, jo, kā skolas vadība apgalvoja, viņa publicējusi "neprofesionālus video" un "uzmākusies kolēģim".

Sieviete stāsta, ka novembrī publicētie video bija ar mērķi pastāstīt par brāļameitu, kura guvusi smadzeņu traumu. Sieviete uzzinājusi, ka negadījuma laikā turpat atradies kolēģis. Džonsone vērsusies pie skolas vadības, taču tika aizsūtīta piespiedu atvaļinājumā.

Decembrī skolā sieviete atgriezusies, taču saņēmusi pārmetumus par ilgo prombūtni. 

Pēc maijā publicētā video sieviete tika izsaukta uz sapulci, kurā apsprieda viņas ierakstus sociālajos tīklos. Kāds kolēģis bija izprintējis četrus krāsainus attēlus no Džonsones "Starbucks" video. 

"Viņi izvilka ārā šos krāsainos attēlus, kuros bija redzams, kā kāds fotografē telefona ekrānu, kurā ir mans video, jo, acīmredzot, neprot uztaisīt ekrānuzņēmumu.

Pēc attēlā redzamā telefona es uzreiz varēju saprast, kurš fotografēja un kura tālrunī tika atskaņots mans video. Es uzreiz zināju, kas ir šie cilvēki," sacīja Džonsone.

Tagad video ar "Starbucks" krūzi nav citiem lietotājiem redzams - to sieviete padarījusi privātu.

"Man netika dota iespēja atvadīties no saviem audzēkņiem. Viņi nodomās, ka es viņus vienkārši pametu," sacīja Džonsone.

@nicoleybridget3 #duet with @Nicole Johnson #fyp ♬ sweetest Pie with wink - blair
@nicoleybridget3 And it’s fair week in town #fyp #WeStickTogether #trending #momsoftiktok #paraprofessionalsoftiktok ♬ This is excactly what I was afraid of - your mom
@nicoleybridget3 people wondering why I trusted my coworker… here’s how they used to text me just months before they turned me in #fyp #trending #toxicworkplace #fired #momsoftiktok #greenscreen ♬ Come Back Be Here x Teach Me How To Dougie mashup - DJ Rog 🎧

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu