Igaunijā aiztur vīrieti, kurš aicina Krieviju iebrukt Igaunijā un publicē naidpilnu video (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Postimees.ee

17. augustā Igaunijas policija aizturējusi 50 gadus vecu vīrieti, kurš ar video palīdzību izraisīja naidu, atbalstīja un attaisnoja Krievijas iebrukumu Ukrainā, vēsta ziņu medijs "Postimees".

Igaunijas policijas pārstāvis norāda, ka pret vīrieti tiks veiktas procesuālās darbības, un arī viņa sods tiks noteikts kriminālprocesa gaitā.

Sociālajos tīklos publicēts video, kurā kāds Igaunijas iedzīvotājs aicina veikt vandālismu un pauž cerību, ka pēc Ukrainas Krievijas karaspēks ieradīsies arī Igaunijā.

"Divas stundas un, ceru, Krievija būs Tallinā," video stāsta vīrietis. Fonā redzams Krievijas Federācijas karogs un skan Krievijas himna.

Kā pastāstīja policijas pārstāve Marija Punaka, policija izmeklē visus naidpilnus vēstījumus un draudus, kas tiek ievietoti dažādos sociālajos tīklos.

"Sociālajos tīklos izplatās ļoti daudz informācijas, un vienmēr pastāv risks, ka mēs paši varam kaut ko nepamanīt. Turklāt dažas platformas ir slēgtas, un tikai noteiktas grupas dalībnieki var redzēt naidpilnus materiālus, kas tur tiek izplatīti," stāsta pārstāve.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu