Cēsu novadā degusi meža zemsedze

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Meža ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls
Meža ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Cēsu novada Vaives pagastā ceturtdien degusi meža zemsedze 1,15 hektāru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums saņemts ceturtdienas vakarā. Lai atrastu degšanas vietu, ugunsdzēsēji ar kājām devās mežā vairāk nekā kilometra dziļumā.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja nepieejamība ugunsgrēka vietai - nebija piebraucamo ceļu, kā arī tuvākā ūdens ņemšanas vieta bija viena kilometra attālumā.

Kopumā dzēšanas darbos strādāja 14 ugunsdzēsēji, bija piesaistītas četras autocisternas, kā arī kvadricikls. Notikuma vietā strādāja arī septiņi Valsts meža dienesta darbinieki.

Pēc vairāk nekā sešu stundu darba glābējiem izdevās ugunsgrēka izplatīšanos ierobežot. Piektdien darbu notikuma vietā turpina Valsts meža dienests.

Latvijas mežos turpina palielināties ugunsbīstamība, tāpēc VUGD aicina cilvēkus būt īpaši uzmanīgiem. Vairums meža ugunsgrēku izceļas cilvēku neapdomīgas rīcības ar uguni dēļ - pat vismazākā dzirkstele vai nomests izsmēķis var izraisīt meža aizdegšanos.

Valsts meža dienestā aģentūru LETA informēja, ka ceturtdien Latvijā dzēsti kopumā trīs meža ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija 2,03 hektāri.

Ceturtdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu arī uz Tukuma novada Vānes pagastu, kur dega rugāju lauks 15 hektāru platībā. Pēc vairākām stundām šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 67 izsaukumus - 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 26 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu