Ņem vērā! ⟩ Piektdien un nedēļas nogalē Pierīgā jūras virzienos jārēķinās ar intensīvu satiksmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūra pie Liepājas.
Jūra pie Liepājas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdienas pēcpusdienā un nedēļas nogalē Pierīgā uz autoceļiem piejūras virzienos gaidāma intensīva, arī palēnināta satiksme, uz Jūrmalas (A10) uz Tallinas šosejas (A1) var veidoties sastrēgumi, tāpēc jāplāno papildu laiks ceļam, vai jābrauc laikā, kas ir ārpus ierastajām maksimālās satiksmes stundām, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uzņēmums arī atgādina, ka Ventspils šosejas (A10) remontdarbu laikā, lai nokļūtu Kurzemes piekrastē, daudzi izmanto Liepājas šoseju (A9), tādēļ satiksme uz tās posmā no Rīgas līdz pagriezienam uz Tukumu (P98) ir intensīvāka, nekā parasti.

Gandrīz 60 valsts autoceļu posmos turpinās būvdarbi un ir ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc autobraucējiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā arī citos maršrutos.

Turklāt labvēlīgos laikapstākļos turpinās ražas novākšana, arī brīvdienās un vēlās vakara stundās. Autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka lielgabarīta tehnikas pārvietošanās ātrums ir ierobežots.

Ceļu apsaimniekotāji aicina autovadītājus neveikt pārdrošus un bīstamus apdzīšanas manevrus, ievērot ceļu satiksmes noteikumus un rēķināties, ka satiksme var būt lēnāka.

Plānojot braucienus, autovadītāji tiek aicināti ieskatīties būvdarbu kartē LVC interneta mājaslapā, kur apskatāmi visi aktuālie remontdarbu posmi un satiksmes ierobežojumi valsts autoceļu tīklā.

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, ikviens var zvanīt uz LVC diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu