20. dzimšanas dienu atzīmē balodis, kuram vārds tika dots par godu Dzintaram Čīčam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/muzikaspasaule/ Facebook/ Janaa Zlotņikovaa

Rojas novada Rudē dzīvo balodis Čīča, kuram nesen tika atzīmē 20. dzimšanas diena. Baloža saimniece Milda Kreicberga sarunā ar "Kas Jauns" atklāj, ka balodis nosaukts par godu Dzintaram Čīčam.

"Tolaik, 2002. gadā, uz skatuves sāka parādīties Dzintars Čīča. Mums Dzintariņš ļoti patika. Teicām tā: "Dzintariņš ir mazs, un tu esi mazs, sauksim par Čīču! Tā vārdiņš arī aizgāja, smuks un viegls,"" smaida saimniece.

Nesen balodim Čīčam tika nosvinēta 20. dzimšanas diena. Putnu ģimene pirms 20 gadiem atrada savainotu, un tā viņš kļuva par Kreicbergu ģimenes locekli.

"Parasti jau baloži aizlido prom, bet šis vienkārši tupēja uz zemes – kad gājām klāt, pamuka vien maliņā. Sākām vērot, ka viņš nespēj palidot. Noķērām un ieraudzījām, ka spārniņš ir ievainots, iespējams, kāds nodarījis pāri," notikumus pirms divdesmit gadiem atceras Mildas kundze.

Viņa atzīst, ka ir viens neizdarīts darbs: "Kad Dzintars Čīča dziedāja Rojā, iedomājos, ka vajag no krustdēla uzrakstīt viņam vēstuli, humora pēc, taču nevarēju saņemties."

Putns dzīvojis varenu mūžu un viņa veselība mazliet sašķobījusies - saimniece stāstīja, ka pēdējos gados Čīča gan vairs nevar uzlēkt uz dīvāna, bet staigā pa istabu.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Dzintars Čīča savu muzikālo karjeru turpina joprojām, izpildot šlāgerdziesmas. 2021. gada 20. jūlijā pasaulē nācis dziedātāja Dzintara Čīčas otrais bērns - dēls Markuss. Markuss ir Dzintara un viņa sievas Samantas otrā atvase. Pirmdzimtā meita nāca pasaulē 2019. gada 21. jūnijā Lielbritānijā, un kādu laiku šo faktu mūziķis slēpa pat no attālākiem radiem.

Par putna dzīvi 20 gadu garumā lasiet izdevuma "Kas Jauns" 18. augusta numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu