Ārlietu ministrija sniedz komentāru par latviešu pāri, kas nāvīgi notrieca cilvēku Āfrikā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ ride.with.mimi

Latviešu pāris Daniels un Māra, piepildot sapni par ceļošanu ar motociklu pa Āfriku, piedzīvoja traģēdiju. 5. augustā Daniela vadītais spēkrats notrieca sievieti, kura ceļā uz slimnīcu gāja bojā. Kamēr jaunietis gaida tiesas sēdi, kurā noskaidrosies viņa liktenis, komentāru sniedz arī Latvijas Ārlietu ministrija.

Šobrīd pāris gaida 25. augustu, kad noteikta tiesas sēde, kurā tiks lemts Daniela liktenis.

TVNET GRUPA sazinājās ar ārlietu ministriju (ĀM), kas seko līdzi Daniela un Māras notikumiem Āfrikā.

ĀM ir lūgusi lietu pārņemt Francijas vēstniecībai Gabonā, kura tam ir piekritusi. ĀM sadarbībā ar Francijas vēstniecību seko līdzi notikumu attīstībai Gabonā.

Francijas vēstniecība sadarbībā ar Spānijas vēstniecību ir iepazinusies ar Daniela Vēža lietu, kā arī sazinājusies ar advokātu.

Danielam saziņai ir nodota Francijas konsules kontaktinformācija. Francijas vēstniecības konsule saistībā ar paredzēto tiesas sēdi 25. augustā būs ciešā saziņā ar advokātu, lai skaidrotu viņa nostāju un sekotu lietas gaitai.

Diplomātiskās pārstāvniecības strikti ievēro Vīnes konvenciju, kas neļauj iejaukties ārvalstu iekšējās lietās, tai skaitā ietekmēt tiesu un policijas darbu. Vienlaikus tās nevar sniegt juridiskas konsultācijas un aizstāt advokātu. Tāpēc ĀM joprojām aicina Danielu Vēzi cieši sadarboties ar nolīgto advokātu.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka apceļot Āfriku ar motociklu bijis Daniela sapnis. Jaunais vīrietis visu savu pēdējo naudu ielika jaunā motociklā un šopavasar sāka savu piedzīvojumu kopā ar draudzeni Māru.

Brauciena laikā Daniela vadītais motocikls notrieca sievieti, kura nomira ceļā uz slimnīcu. Viņš atminas, ka sieviete izskrējusi uz ielas, izvairījusies no pretim braucošās kravas automašīnas un tad apstājusies ielas vidū. "Viņa nemaz nepaskatījās uz manu pusi nevienu reizi. Es sāku signalizēt, samazināt ātrumu, viņa sāka skriet uz labo sānu joslu. Es mēģināju izvairīties, bet aizķēru viņas kāju."

"Mūs visi pārliecināja, ka nebūs cietumsoda. Man tikai jāapmaksā sievietes bēres," uzsver Daniels.

Sagrabinot kopā pēdējos līdzekļus, lūdzot palīdzību sociālajos tīklos un pieņemot naudu arī no nesen iepazītajiem baikeriem, pārim izdevās savākt nepieciešamo summu sievietes bērēm.

"Kompensācija ģimenei - tas ir labi, bet tas neatbrīvo no soda," - to man paskaidroja prokurors," atminas Daniels.

Šobrīd pāris gaida 25. augustu, kad noteikta tiesas sēde, kurā tiks lemts Daniela liktenis.

Plašāk par traģēdiju un to, ko jaunieši piedzīvojuši, lasi tiešsaistes žurnāla "Klik" intervijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu