Zelenska un Levite uzsver, ka steidzami jādomā par Ukrainas karavīru un civiliedzīvotāju mentālās veselības stiprināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidenta kundze Andra Levite.
Valsts prezidenta kundze Andra Levite. Foto: Zane Bitere/LETA

Ukrainas un Latvijas prezidentu kundzes Olena Zelenska un Andra Levite šodien pārrunāja nepieciešamību steidzami domāt par Ukrainas karavīru un civiliedzīvotāju, īpaši bērnu mentālās veselības stiprināšanu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Preses dienests, Levite aizvadīja tiešsaistes sarunu ar Zelensku.

Levite pauda, ka kara šausmas ir liels satricinājums cilvēka mentālajai veselībai un nevar paredzēt, kā un kad var parādīties pēctraumas stresa traucējumi. Īpaši būtu jāsagatavo pedagogi skolās un bērnudārzos. "Cilvēku nodarītais posts ir visļaunākais un prātam neaptveramākais. Dabas katastrofas ir iespējams pārdzīvot un izprast, bet cilvēka ļaunumu gan ne," uzsvēra Valsts prezidenta dzīvesbiedre.

Savukārt Zelenska pauda pateicību Latvijai par to, ka tā uzņem cietušos ukraiņu karavīrus un sniedz viņiem tik ļoti nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Jaunnedēļ, 24.augustā, Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tiksies ar Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās gvardes karavīru bērniem, kuriem Valsts aizsardzības un patriotisma fonds "Namejs" rīko nedēļu ilgu nometni Latvijā. Bērnu tēvi ir tikuši ievainoti vai krituši kaujās ar Krievijas okupantiem.

Zelenska pateicās Levitei par viņas drosmīgo lēmumu doties uz Ukrainu, lai klātienē piedalītos viņas rīkotajā samitā "Ukraina un pasaule: nākotni atjaunojam kopā" un apmeklētu kara postītās pilsētas un slimnīcas šī gada jūlijā. Savukārt Levite atbildot norādīja, ka viņa bijusi drosmīga vien 24 stundas, kamēr Ukrainas tauta esot drosmīga visu laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu