Staķis Ukrainā ticies ar Zelenski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Staķis @MStakis/Twitter.com

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) piektdien kopā ar vairāku citu Eiropas pilsētu vadītājiem ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, liecina informācija Ukrainas prezidenta mājaslapā.

Interneta vietnē ievietotajās fotogrāfijās redzams, ka Zelenskis Kijivā uzņēmis Eiropas Lielo pilsētu tīkla "Eurocities" pārstāvjus.

Staķis mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka no Zelenska tikšanās laikā izskanēja "trīs vienkārši lūgumi" Eiropas pilsētu mēriem: cīnīties pret Krieviju informācijas karā, uzņemties līderību Ukrainas pilsētu atjaunošanā un demonstrēt piemēru pārējām pilsētām Eiropā un pasaulē.

Rīgas mērs pastāstīja, ka pēc viņa un citu mēru iniciatīvas kopā ar astoņiem Eiropas pilsētu vadītājiem tika apmeklētas Krievijas iebrukumā cietušās pilsētas, lai vienotos par praktisku palīdzību Ukrainai.

"Krievijas armijas nežēlības sekas aptveramas tikai klātienē - redzot postu, ko nodarījuši okupanti Bučā, Irpiņā un Borodjankā.

Vislielākie cieņas apliecinājumi visiem Ukrainas varoņiem - arī Bučas un Irpiņas mēriem, kuri kopā ar saviem iedzīvotājiem pārcietuši okupācijas šausmas, bet tagad mēģina dziedēt kara atstātās brūces, kas pilnībā nesadzīs nekad," pauda Staķis.

Politiķis norādīja, ka vizītes laikā sastaptie cilvēki un amatpersonas ir dzīvs pierādījums tam, ka Krievijas rīcība Ukrainā ir neslēpts genocīds, jo civilo objektu bombardēšana, civiliedzīvotāju spīdzināšana un slepkavošana veikta skaidru ar nodomu.

Viņš arī izcēla Kijivas mēra Vitālija Kļičko ticību savas tautas spēkiem, kas Staķa ieskatā ir apliecinājums tam, ka "mums katru dienu jāatgādina Eiropai par karu, jāpalīdz bēgļiem, jāziedo Ukrainas armijai".

Tīklā "Eurocities", kurā ir pārstāvētas 200 Eiropas pilsētas, taps kopīgs plāns Ukrainas atjaunošanai. Pilsētu rīcībai jābūt koordinētai ar nacionālo valdību plāniem, atklāja Staķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu