VIDEO Jaunzēlandē ronis ielaužas jūras biologa mājā, aizbiedē kaķi un atpūšas uz dīvāna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunzēlandē jauns ronēns caur kaķu durtiņām ieklīdis kāda jūras biologa mājā un pavadījis tajā vairāk nekā divas stundas, ziņo medijs "The Guardian".

Ziņkārīgais ronēns "ciemošanās" laikā gaitenī uzmācies mājas kaķim, taču brīnumainā kārtā neko mājā nav sabojājis.

Rosu ģimene bija vairāk nekā pārsteigta, kad trešdienas rītā savās mājās, kas atrodas aptuveni 150 metru no krasta, atrada roni.

Jūras biologs Fils Ross teica, ka viņš ir apbēdināts, jo viņš bija vienīgais no ģimenes locekļiem, kurš tobrīd nebija mājās.

"Smieklīgākais ir tas, ka šī ir patiešām vienīgā ģimenes ārkārtas situācija, kad būtu noderīgi, ja mājās būtu jūras biologs," viņš teica. "Es patiešām palaidu garām savu brīdi, kad man bija iespēja izcelties."

Ross stāsta, ka viņa sieva Dženna trešdien piecēlās pirms sešiem rītā, lai dotos uz sporta zāli.

"Kad viņa iekāpa mašīnā, kaut kas no apakšas iesaucās un aizskrēja prom. Viņa domāja, ka tas ir kāds suns... un īpaši daudz par to vairs nedomāja."

Viņa atgriezās ap pulksten 7 no rīta, atvēra durvis un atrada "mazu, mīļu ronēnu".

"Tas nobijās un aizskrēja pa gaiteni uz vienu istabu."

Ross teica, ka ronim bija izdevies iekļūt mājoklī caur kaķu durtiņām. Viņš uzskata, ka ronēns bija sastapies ar ģimenes kaķi Koko, kurš bija ārā uzreiz pēc tam, kad Dženna bija izgājusi no mājas. Visticamāk, ka ronēns bija atradies iekšā mājā jau stundu.

"Kaķis gan jau devās aizstāvēt savu teritoriju, un, acīmredzot, ronis nebija tik iebiedēts kā daži suņi, tāpēc Koko droši vien ieskrēja mājās caur kaķu durtiņām un ronis viņai sekoja."

Ronēns pavadīja laiku vienā mājas istabā uz dīvāna, pirms Džennai izdevās viņu izvest pa ārdurvīm un aizvest uz dārzu. Pēc saspringtā rīta, kas bija pilns ar izsaukumiem saistībā ar roņiem, plkst. 10.00 ieradās Dabas aizsardzības departamenta speciālists, lai ronēnu nogādātu atpakaļ jūrā.

Rosu ģimene ronēnam deva iesauku "Oskars".

Tikmēr kaķis Koko bija aizskrējis uz kaimiņa māju. Atgriežoties savā mājā, tas atteicās noiet lejā, jo bija "acīmredzami diezgan traumēts".

Jaunzēlandē atgriežas roņu populācija un atkal apdzīvo lielu daļu no sava agrākā areāla. Lai cik mīļi ronēni arī nebūtu, tie spēj ātri pārvietoties un var nodarīt nopietnus ievainojumus, ja jūtas apdraudēti. Tie pārnēsā arī infekcijas slimības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu