FOTO un VIDEO ⟩ Tiks izsolīta 74 miljonus eiro vērtā konfiscētā Krievijas miljardiera superjahta (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Superjahta "Axioma".
Superjahta "Axioma". Foto: Reuters/ScanPix

Izsolē Gibraltārā varēs iegādāties 74 miljonus eiro vērto superjahtu "Axioma", kas pieder Krievijas uzņēmējam Dmitrijam Pumpjanskim, vēsta raidsabiedrība BBC.

Superjahtu "Axioma" martā tika konfiscēta Gibraltārā, jo ASV banka "JP Morgan" apgalvoja, ka tās īpašnieks, Krievijas uzņēmējs un miljardieris Dmitrijs Pumpjanskis, nav samaksājis aizdevumu 20 miljonu eiro apmērā. 

Superjahta tiks izsolīta otrdien, 23. augustā. Gaidāms, ka tā tiks pārdota lētāk par savu vērtību. Jahta ir 72,5 metrus gara, tajā ir sešas kajītes, kurās var mitināties 12 cilvēki. 

Foto: Superjahta "Axioma"

Uz jahtas ir peldbaseins, džakuzi, spa, 3D kinozāle, ūdens motocikli un niršanas aprīkojums. Atvēlēta arī vieta 20 cilvēkiem no apkalpojošā personāla.

Tā ir pirmā konfiscētā luksusa jahta, kas tiks pārdota, kopš tika sankcionēti Krievijas miljardieri un uzņēmēji pēc agresorvalsts iebrukuma Ukrainā. Paredzams, ka izsolē iegūtā nauda tiks nodota bankai "JP Morgan". 

Jahta tika uzbūvēta 2013. gadā, sākotnēji to sauca "Red Square" jeb "Sarkanais laukums". To varēja īzīrēt par 549 000 eiro nedēļā. 

Pumpjanskis ir īpašnieks un priekšsēdētājs tērauda cauruļu ražotājam "OAO TMK". Uzņēmums piegādā caurules Krievijas enerģētikas uzņēmumam "Gazprom". 

Apvienotā Karaliste, ES un ASV ir noteikušas sankcijas 58 gadus vecajam uzņēmējam, kura bagātība lēšama 1,84 miljardos eiro.

Video: Ieskats superjahtā "Axioma"

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu