"Latvijas bairaktara" iegādei Ukrainas spēkiem ziedots vairāk nekā pusmiljons eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bezpilota lidaparāts "Bayraktar TB-2". Ilustratīvs attēls.
Bezpilota lidaparāts "Bayraktar TB-2". Ilustratīvs attēls. Foto: Volodymyr Vorobiov/Shutterstock

Ziedojumu vākšanas kampaņā, lai Ukrainai dāvinātu bezpilota lidaparātu "Bayraktar", kopš 16. augusta rīta ir saziedoti jau 526 848 eiro, liecina Ziedot.lv mājaslapā pieejamā informācija.

Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā, norāda Ziedot.lv

"Ar ziedojumu "Latvijas bairaktaram" ir iespēja arī mums parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī, ar ukraiņu rokām, nodot sveicienus krievu okupantiem!" tā par akciju vēsta viens no tās iniciatoriem Ralfs Eilands.

Savukārt viņa ukraiņu draugs Volodimirs Birjukovs uzsver, ka ir |bezgala pateicīgs par visu, ko Latvija jau ir darījusi Ukrainas labā! Mēs to redzam un no sirds novērtējam. Arī šis atbalsts manai tautai ir ļoti nepieciešams. Krievu okupantiem un Vladimiram Putinam nekas neizdosies, jo spēcīgā Ukrainas armija jau ir pierādījusi, ka spēj aizstāvēt ne tikai Ukrainu, bet arī visu civilizēto, demokrātisko un, pats galvenais, brīvo pasauli!"

Akciju atbalsta Latvijas Aizsardzības ministrija, kas apņēmusies dronu iegādāties un nogādāt Ukrainā.

Lai iegādātos Turcijā ražoto kaujas bezpilota lidaparātu "Bayraktar TB2", ir jāsavāc pieci miljoni eiro. Ziedot bezpilota lidaparāta iegādei iespējams ziedot.lv tīmekļa vietnē ziedot.lv/bairaktaram, veicot naudas pārskaitījumu uz kādu no tīmekļa vietnē norādītājiem konta numuriem ar norādi "Latvijas bairaktaram" vai zvanot uz ziedojumu tālruni 90006561 (maksa par zvanu 4,27 eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu