Gatavojoties Ukrainas Neatkarības dienai, Kijivā izrāda iznīcināto Krievijas kaujas tehniku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Gatavojoties Ukrainas Neatkarības dienai, kas būs 24. augustā Kijivas centrā novietota kaujās iznīcinātā Krievijas armijas tehnika, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Galvenā iela gar Maidana laukumu Kijivā ir slēgta, jo garā rindā tajā ir novietota kaujās ukraiņu iznīcinātā Krievijas bruņutehnika - sadeguši bruņutransportieri un tanki ir kā simbolisks atgādinājums, ka Krievijas armija nebūt nav neuzvarama. Ukraiņu armijas statistika liecina, ka līdz šim kaujās ir iznīcināti teju 2000 krievu tanku vien, nerunājot nemaz par citu tehniku.

Kijivas iedzīvotājs Bogdans sacīja: "Es izjūtu lepnumu par mūsu karavīriem. Godīgi sakot, izjūtu prieku, jo tomēr varēja izrādīt pretestību. Visā pasaulē uzskatīja, ka Krievijas armija ir spēcīga un neuzvarama viņu propagandas dēļ, bet neviens negaidīja, ka mēs, ukraiņi, varēsim tā izdarīt."

Bruņutehnika būs apskatāma līdz pat 25. augustam, kad 24. augustā būs aizvadīta Ukrainas Neatkarības diena. Tā būs citādāka drošības apsvērumu un kara dēļ. Tā nebūs brīva diena, cilvēki nepulcēsies, un pašu Ukrainas bruņoto spēku parādes vietā būs šī krievu sakauto tanku parāde, jo Ukrainas militārā tehnika ir frontē.

Tieši Ukrainas Neatkarības dienā apritēs arī pusgads, kopš Ukraina ir ierauta Krievijas sāktajā karā, tāpēc tieši šogad šiem Ukrainas nacionālajiem svētkiem būs divtik liels svars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu