Etiopijas aviokompānijas reiss nokavē nolaišanos lidostā, jo abi piloti aizmieg

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: christinarosepix/Shutterstock

15. augustā aviokompānijas "Ethiopian Airlines" reiss nokavēja nolaišanos Adisabebas Boles starptautiskā lidostā, Etiopijā, jo piloti aizmiga, vēsta medijs "Insider".

Lidmašīnai "Boeing 737-800" 15. augustā paredzētajā laikā neizdevās nolaisties Etiopijas lidostā, kā rezultātā autopilots atvienojās un atskanēja brīdinājuma sirēna.

Aviokompānijas pārstāvis atteicās komentēt, vai piloti bija aizmiguši, taču sacīja, ka ir sākta incidenta izmeklēšana.

Pārstāvis sacīja: "Mēs esam saņēmuši ziņojumu, kurā norādīts, ka Etiopijas reisa numurs ET343, kas bija ceļā no Hartūmas uz Adisabebu, 2022. gada 15. augustā īslaicīgi zaudēja sakarus ar Adisabebas gaisa satiksmes vadību. Lidojums vēlāk droši tika pabeigts pēc sakaru atjaunošanas."

Preses pārstāvis piebilda, ka attiecīgā apkalpe ir atstādināta no darbības uzņēmumā, gaidot turpmāko izmeklēšanu.

"Tiks veikti atbilstoši pasākumi, pamatojoties uz izmeklēšanas rezultātiem. Drošība vienmēr ir bijusi un arī turpmāk būs mūsu galvenā prioritāte."

Saskaņā ar "The Aviation Herald" vēstīto, piloti nav atbildējuši uz vairākiem gaisa satiksmes vadības saziņas pieprasījumiem, taču viņus pamodināja autopilota atvienošanās, kad lidmašīna pārlidoja lidostu, kurā bija paredzēts nolaisties.

Lidmašīnu izsekošanas pakalpojuma "FlightAware" dati liecina, ka lidmašīna pārlidoja pāri skrejceļam Adisabebā, pēc tam īslaicīgi palielināja ātrumu un veica 25 minūšu garu nolaišanos lidostā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu