"Mēs esam sašutuši..." Austrija skandaloza tvīta dēļ izsauc Krievijas diplomātu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas pastāvīgais pārstāvis starptautiskajās organizācijās Vīnē Mihails Uļjanovs svētdien, 21. augustā, izsaukts uz Austrijas Ārlietu ministriju saistībā ar viņa skandalozajiem izteikumiem tviterī, pavēstīja ministrija.

"Mēs esam par vārda brīvību. Bet mēs arī esam tiesīgi ieņemt stingru nostāju attiecībā uz šāda veida musinošiem izteikumiem," Austrijas Ārlietu ministrija sestdien pavēstīja tviterī.

"Mēs esam sašutuši par Krievijas pastāvīgā pārstāvja necilvēcīgajiem izteikumiem," piebilda ministrija.

Krievijas diplomāts tviterī bija publicējis īsu ierakstu: "Nekādas žēlastības pret Ukrainas iedzīvotājiem." Neilgi pēc tvīta parādīšanās tas tika izdzēsts.

Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Olehs Nikolenko aicināja diplomātus Vīnē boikotēt Uļjanovu, bet Austrijas varasiestādes - izraidīt viņus no valsts.

"Krievijas pārstāvis Mihails Uļjanovs aicina likvidēt ukraiņu nāciju. Šāda genocīda valoda nav pieciešama. Mēs aicinām diplomātisko kopienu Vīnē boikotēt Uļjanovu, bet Austriju, uzņēmējvalsti, pasludināt viņu par "persona non grata"," tviterī mudināja Ukrainas ministrijas pārstāvis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu