Karstuma rekordi un pērkona negaiss. Kāds laiks gaidāms nākamajā nedēļā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki peldas Vecāķu pludmalē. Ilustratīvs attēls.
Cilvēki peldas Vecāķu pludmalē. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamās nedēļas sākumā līs, vietām gaidāms pērkons. Nedēļas otrajā pusē atgriezīsies karstums un brīvdienās iespējami jauni diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā ziņo LVĢMC, pirmdien atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, bet nakts sākumā laika apstākļus vēl noteiks zema spiediena ieplaka. Debesu lielāko daļu aizklāja mākoņi, kas naktī rietumu un centrālajos rajonos, bet dienā arī vietām austrumos nesīs lietu, vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes.

Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā var būt brāzmains. Naktī termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs līdz +14…+20 grādu atzīmei, savukārt dienā pakāpsies līdz +19…+24 grādiem, bet austrumu rajonos, debesīm skaidrojoties, naktī gaiss atdzisīs līdz +13…+15 grādim, bet dienā iesils līdz +27…+28 grādiem.

Pirmdien izsludināts arī dzeltenā līmeņa brīdinājums. Tas ir spēkā par augstu ugunsbīstamību mežos.

Otrdien un trešdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Rietumu un centrālajos rajonos vietām gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, līdz ar ko naktī vietām arī veidosies migla. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +13…+19 grādu robežās, savukārt maksimālā dienās +25…+30 grādi, vien piekrastē un vietām Kurzemē būs par dažiem grādiem vēsāks.

Savukārt nedēļas otrajā pusē nokrišņu daudzums mazināsies, laiks kļūs skaidrāks. Pūtīs lēns, lielākoties austrumu puses vējš.

Naktis paliks siltākas, nedēļas nogalē vietām gaidāmas arī tropiskās naktis, savukārt dienās teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +28…+32 grādiem.

Vietām var būt pārspēti dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Iestājoties kārtējam karstuma vilnim un laikam esot sausam, mežos saglabāsies augsta ugunsbīstamība!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu