Vīrietis atkritumos Haiti atrod mazuli un adopcijai ziedojumos savāc gandrīz 60 tūkstošus eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Halfpoint/ Shutterstock

Haitietis Džimijs Emisiāls devās uz Vecgada vakara ballīti, kurā vēlējās jautri pavadīt pēdējo 2017. gada dienu. Ceļā uz ballītes vietu viņš pamanīja lielu cilvēku pūli un piegāja tam klāt. Atkritumos vīrietis ieraudzīja zīdaini, vēsta CNN.

"Kad nokļuvu vietā, kur cilvēki trokšņoja, es ieraudzīju mazuli," saka vīrietis.

Tajā laikā viņš bija 22 gadus vecs un ieradies savā dzimtenē, lai brīvlaikā atpūstos no studijām Teksasā. "Viņš [bērns] atradās atkritumu kaudzē un raudāja, un nebija neviena cilvēka, kas vēlētos lietas labā kaut ko darīt," stāsta haitietis.

Vietējie iedzīvotāji baidījās mazulim pieskarties, jo domāja, ka bērns ir nolādēts vai ļauns.

"Viņam mugurā nebija drēbju. Pāri rāpoja skudras, jo viņš tur bija gulējis vairākas stundas. Kad es mazuli pacēlu, viņš uzreiz pārstāja raudāt," atceras vīrietis.

Šobrīd Džimijs cenšas kļūt par bērna oficiālo aizbildni. Kopš viņu satikšanās ir pagājuši vairāk nekā četri gadi.

Liktenīgajā naktī vīrietis bērnu aiznesa uz savas mātes mājām. Sieviete bija šokēta, kad uzzināja, ka viņas dēls nav devies uz ballīti, bet tā vietā mājās atgriezies ar trīs mēnešus vecu zīdaini. 

Vīrietis sazinājās ar policiju. Kamēr tā veica izmeklēšanu, mazulis palika pie Džimija un viņa ģimenes. Nākamajā dienā viņa mātes mājā ieradās tiesnesis, lai uzzinātu, vai vīrietis nevēlas pār bērnu iegūt pagaidu aizbildniecību.

"Pēc tam, kad viņš man uzdeva šo jautājumu, man bija daudz bezmiega nakšu. Es griezos no viena sāna uz otru, bet māte man atgādināja, ka nekas nenotiek bez iemesla," atceras vīrietis. "Es vienmēr esmu vēlējies būt daļa no kaut kā liela, un tas bija īstais brīdis."

Pēc mājās pavadītajām brīvdienām students atgriezās Teksasā. Tikmēr bērns palika mātes aprūpē.

Pēc gada Džimijs nolēma sākt oficiālu bērna adopcijas procesu, taču ģimene ātri saskārās ar šķēršļiem, jo ​​adopcijas process izrādījās dārgs, tādēļ šī gada 27. jūlijā vīrietis digitāli sāka vākt ziedojumus. Kā ziedojuma mērķi viņš bija norādījis gandrīz 60 tūkstošus eiro, taču cilvēki viņam saziedoja par gandrīz 20 tūkstošiem vairāk.

Pāri palikušo naudu vīrietis plāno ieguldīt bērna izglītībā, kā arī daļu ziedot vietējiem bērnunamiem Haiti

Džimijam šobrīd ir 27 gadi, un viņš ir apņēmies pabeigt bērna adopcijas procesu:

"Es gribu, lai viņš būtu laimīgs. Es gribu iemācīt viņam mīlēt, un es vēlos, lai viņš zinātu: lai gan viņš tika pamests, taču viņš nav viens."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu