Ostapenko sasniedz karjeras rekordu dubultspēļu WTA reitingā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules vienspēļu rangā pirmdien ir zaudējusi vienu pozīciju un ieņem 16. vietu, bet dubultspēlēs Latvijas pirmā rakete pakāpusies uz rekordaugsto devīto pozīciju.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā spēlēja Sinsinati "WTA 1000" sērijas turnīrā, kurā vienspēlēs apstājās otrajā kārtā, bet dubultspēlēs kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku izcīnīja titulu. 2022. gada sezonas griezumā Latvijas tenisiste ir 19. pozīcijā.

Latvijas otrās raketes godu atguvusi Daniela Vismane, kura pakāpusies par septiņām pozīcijām (268.) un apsteigusi 12 vietu kritumu piedzīvojušo Darju Semeņistaju (286.).

Vienu pozīciju zaudējusi Diāna Marcinkēviča (315.), bet par septiņām vietām atkāpušās Anastasija Sevastova (516.) un Kamilla Bartone (564.). Vēl Anna Ozerova ir 19 vietas augstāk (918.), Līga Dekmeijere savu pozīciju nemaina (1187.), bet Margarita Ignatjeva ir pakāpusies par trīs vietām (1332.).

WTA ranga līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita, trešā ir grieķiete Marija Sakari, aiz kuras savukārt atrodas spāniete Paula Badosa. Piekto vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, sesto pozīciju atguvusi neitrālā sportiste Arina Sabaļenka, kamēr Simona Halepa atkāpusies atpakaļ uz septīto vietu. Aiz viņas pirmajā desmitniekā seko amerikāniete Džesika Pegula, spāniete Garvinje Mugurusa un neitrālā tenisiste Darja Kasatkina.

Dubultspēļu rangā Ostapenko pirmo reizi karjerā iekļuvusi pirmajā desmitniekā un tagad ieņem devīto vietu.

Marcinkēviča atguvusi četras pozīcijas (243.), divas vietas zemāk ir Vismane (250.), bet vienu pozīciju ieguvusi Bartone (332.). Kritumi ir Semeņistajai par deviņām vietām (426.), Patrīcijai Špakai par sešām (929.), Elzai Tomasei par sešām (969.) un Dekmeijerei par astoņām vietām (1060.). Ignatjeva rangā atguvusi 16 pozīcijas (1219.), Sevastova zaudējusi desmit vietas (1383.), Ozerova - arī desmit (1413.), kamēr Denīza Marcinkēviča atkāpusies par piecām vietām (1549.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu