VIDEO ⟩ "Dzīvība ir vērtīgāka nekā lēta popularitāte." Policija komentē pārgalvīgās jauniešu izklaides ar motorolleriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

19. augusta vakarā Rīgā, tirdzniecības centra "Sāga" stāvlaukumā, noticis "Need more sound" pasākums, kas pulcējis kuplu skaitu jauniešu. Dažiem no viņiem pasākuma laikā noticis negadījums. Valsts policija (VP), atsaucoties uz citu jauniešu pārkāpumu Lapmežciemā, komentējusi situāciju par pārgalvīgām jauniešu izklaidēm. 

Soctīklos publicētajā video redzams, kā jaunietis ar motorolleru cenšas vilkt divus citus jauniešus, kuri iekāpuši mazos iepirkumu ratiņos, lai pavizinātos pa stāvlaukuma teritoriju.

Uzreiz pēc tam, kad motorollera vadītājs sācis braukt, jauniešu ratiņi nedaudz novirzās no trajektorijas. Tajā pašā brīdī pretim brauc cits motorollers, kura vadītājs, uzkāpis ar kājām uz motorollera, nespēj noreaģēt un ietriecas ratiņos, kuros atrodas jaunieši.

Šobrīd VP Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Tukuma iecirknī sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi, lai noskaidrotu četrus jauniešus, kuri visi vienlaicīgi brauca uz viena mopēda un uz ceļa braucamās daļas izlēja motoreļļai līdzīgu šķidrumu, informēja policija.

Arī iepriekš ziņots par pārkāpumiem vai negadījumiem šāda veida pasākumos Latvijā.

Valsts policija norāda - ceļu satiksmes noteikumos ir norādīts, ka ceļu satiksmes dalībniekiem ir aizliegts piesārņot vai piegružot ceļu. Ja ceļu satiksmes dalībnieks piesārņojis vai piegružojis brauktuvi, viņam tā nekavējoties jānotīra, bet, ja tas nav iespējams, par to jābrīdina citi ceļu satiksmes dalībnieki un jāpaziņo policijai.

Par ceļu piesārņošanu fiziskai personai tiek piemērots naudas sods no 70 līdz 350 eiro.

Tāpat transportlīdzekļa vadītājam, vadot mopēdu, jābūt galvā uzvilktai aizsprādzētai aizsargķiverei, un viņa pienākums ir nevest pasažierus, kuriem galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres. Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka par aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu transportlīdzekļa vadītājam piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 30 līdz 70 eiro.

Saistībā ar pasažieru pārvadāšanu ir aizliegts pārvadāt lielāku pasažieru skaitu, kā norādīts transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā vai norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs, turklāt pasažieri jāpārvadā tā, lai tie netraucētu transportlīdzekļa vadītāju un neierobežotu viņam redzamību. Par šo noteikumu pārkāpumiem transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu 40 eiro.

VP aicina vecākus veikt audzinoša rakstura pārrunas ar pusaudžiem un jauniešiem, atgādinot par ceļu satiksmes noteikumiem un drošību, kā arī izskaidrot iespējamās traģiskās sekas, kas var rasties, uz ceļa uzvedoties bezatbildīgi un pārgalvīgi.

Valsts policija uzsver, ka ikkatra cilvēka veselība, drošība un dzīvība ir vērtīgāka un svarīgāka nekā lēta popularitāte uz neilgu brīdi sociālajās vietnēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu