FOTO Fotogrāfe atklāj sešas populārākās vietas Eiropā, kuras "ielenkuši" tūristu pūļi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rolf E. Staerk/Shutterstock

Fotogrāfe Nataša de Emahjū ir izveidojusi fotogrāfiju sēriju ar dažādām tūristu apmeklētākajām vietām Eiropā, kas "Instagram" ir saņēmušas visvairāk tagu jeb atzīmju. Sieviete ar fotogrāfiju palīdzību vēlas pievērst uzmanību tam, cik liela ir influenceru ietekme tūrisma jomā, vēsta medijs "The Guardian".

Ideja fotosērijai sievietei ienāca prātā pagājušā gada augustā, kad viņa nonāca kāda Vācijas ezera krastā, kuru ieskāva zaļi kalni un iespaidīgi ūdenskritumi. 

Lai gan bija vēsi un lija lietus, tūristi, fotografējoties un spītējot aukstumam, novilka savas jakas un biezos džemperus, lai sekotājiem radītu iespaidu par siltu un patīkamu laiku.

Tā vietā, lai mēģinātu iegūt dažādu vietu "perfekto" kadru, viņa izveidoja kolāžu, kas parāda realitāti un izmaiņas vietu apmeklētībā noteiktā periodā.

Fotogrāfiju sērija, kuras nosaukums ir "Autentiskuma teātris", vēsta par to, kā sociālo tīklu platformas pārvērš vietas par tūrisma galamērķiem un kā "Instagram" influenceru ieraksti var mainīt dažādu vietu apmeklētību.

"Šādā veidā es gribēju parādīt "neredzamā tūrisma" ietekmi uz šīm vietām. Kad es saku "neredzams", es domāju, ka, atrodoties tur, jums liekas, ka esat viens. Bet pēc vairāk nekā stundas vai pēcpusdienā tur sabrauc daudz cilvēku," viņa stāsta.

Vācija, 43 500 reižu lietots vietas tags:

Fotoattēlu sērija ir daļa no projekta, kas veidots, lai fotogrāfe iegūtu maģistra grādu. 

Francija, 216 000 reižu lietots vietas tags:

Verdonas aiza ir 25 kilometrus garš un līdz pat 700 metrus dziļš kanjons Francijas Alpos. Ieleju kaļķakmens klintīs izgrauzusi Verdonas upe, kuras valdzinājums apbur ceļotājus jau gadsimtiem ilgi, tādēļ šī vieta tiek uzskatīta par Eiropas skaistāko kanjonu.

Francija, 40 300 reižu "Instagram" lietots vietas tags:

Francija, 132 000 reižu "Instagram" lietots vietas tags: 

 Turcija, 2,2 miljonus reižu "Instagram" lietots vietas tags:

Kapadokija ir sens novads mūsdienu Turcijas teritorijā, Anatolijas pussalas austrumos. Nosaukums cēlies no persiešu Katpatuka, kas nozīmē "Skaisto zirgu zeme".

Kapadokija ir slavena ar īpatnējām klinšu formācijām un tajās izveidotajām alu pilsētam, kuras par slēptuvēm izmantojuši pirmie kristieši. Kristietības vēsturē pazīstami IV gadsimtā dzivojušie Kapadokijas brāļi. Apvidus ir populārs tūrisma objekts.

Portugāle, 83 800 reižu "Instagram" lietots vietas tags:  

Penedas-Herešu nacionālais parks ir izveidots 1971. gadā Portugāles galējos ziemeļos, vienīgais nacionālais parks valstī. Parka sastāvā ietilpst divas kalnu grēdas - Peneda un Hereši. 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu