Fjūrija promotieris: Tā būs unikāla un vēsturiska cīņa (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Britu boksa zvaigznes Taisona Fjūrija promotieris Frenks Varens ir pārliecināts, ka būs titulu apvienošanas cīņa, kurā tiksies Oleksandrs Usiks un Fjūrijs.

Usika īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) tituls.

Savukārt Fjūrijs ir Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions.

"Viņam [Fjūrijam] un Usikam būtu patiešām laba cīņa," BBC Radio 5 sacīja Varens. "Šī cīņa, manuprāt, tiks aizvadīta, jo abas komandas to patiešām vēlas."

Kopš 2007. gada absolūtā smagā svara čempiona kategorijā iekļauts arī WBO tituls. Lai apvienotu visas jostas, jāizcīna arī tas. 

Varens atklāja, ka Usiku interesē tikai cīņa ar Fjūriju. Un arī Fjūrijam ir interese cīnīties ar Usiku.

"Ja es necīnīšos pret Taisonu Fjūriju, es necīnos vispār," paudis Usiks.

"Tas ir tikai laika jautājums. Tā būs unikāla un vēsturiska cīņa," sacīja Varens. "Abi bokseri ir nepārspēti. Šī cīņa aizraus visu boksa pasauli."

"Daily Mail" vēstīja, ka abu boksa zvaigžņu duelis varētu risināties 17. decembrī Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijāda.

Varens arī neizslēdza iespēju, ka kaut kad nākotnē ringā varētu tikties Fjūrijs ar Entoniju Džošua. Bet Džošua būtu jāuzvar vairākas cīņas un arī Fjūrijam jāpieveic Usiks.

Profesionālajā ringā 34 gadus vecajam Fjūrijam aiz muguras ir 33 cīņas, no kurām 32 uzvaras un viens neizšķirts. 23 reizes viņš sāncensi pieveicis ar nokautu. Pārspēto bokseru sarakstā atrodami tādi vārdi kā Deontejs Vailders, Dereks Čisora, Vladimirs Kļičko un citi.

Savukārt 35 gadus vecais Usiks uzvarējis visās 20 cīņās, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Mairi Briedi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu