Arī Latvijā sāk parakstu vākšanu Eiropas pilsoņu iniciatīvai, lai nesniegtu atbalstu dzīvnieku izmantošanai pārtikā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Govis.
Govis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Dzīvnieku aizstāvji ir sākuši parakstu vākšanu Eiropas pilsoņu iniciatīvai "End the Slaughter Age", informēja organizācijas "Riga Animal Save" pārstāvis Sandris Ādminis.

Pēc Ādmiņa vārdiem, savācot miljonu Eiropas Savienības (ES) pilsoņu parakstu, Eiropas Parlamentam būtu jāvērtē ES subsīdiju finansējuma pārvirzīšana no atbalsta dzīvnieku audzēšanai uz atbalstu tādu "augu izcelsmes un šūnu kultūras produktu ražošanai, kas būtu planētas videi, dzīvniekiem un sabiedrības veselībai piemērotāki".

Šīs nedēļas sākumā daži organizācijas "Riga Animal Save" aktīvisti organizēja akciju pie lopkautuves Rēzeknē. Akcijas laikā lopkautuvē netika piegādāti mājdzīvnieki nokaušanai, novērojusi organizācija.

Šī bijusi ceturtā šāda akcija Latvijā, turpinot daudzviet pasaulē īstenotu tradīciju, starptautiskās organizācijas "Animal Save Movement" pārstāvjiem pulcējoties pie dzīvnieku kautuvēm.

"Vairums cilvēku ir pārsteigti, kad uzzina, ka Latvijā ik gadu apēšanai nokauj apmēram 70 000 govju un teļu, 430 000 cūku, 26 000 aitu un vairāk nekā 21 miljonu vistu un citu mājputnu. Tas ir milzīgs skaits, tomēr cilvēki šos dzīvniekus neredz un tāpēc nedomā par viņiem. Mēs gribam šos upurus padarīt redzamus," izteicās Ādminis.

"Riga Animal Save" ir starptautiskās dzīvnieku aizstāvju kustības "Animal Save Movement" atzars Latvijā. Kustība aizsākās 2010.gadā Kanādā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu