"Ieraudzīju šo, un man atkārās žoklis." Iedzīvotājas dēlam frizētavā Rīgā matos izdzen teroristiskās valsts simbolu "Z"

Foto: "Apollo.lv" kolāža/Ekrānuzņēmums no @niktorincik "TikTok" video.
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kāda Latvijas iedzīvotāja 22. jūnijā publicēja "TikTok" video, kurā viņa stāsta, ka skaistumkopšanas salonā "Kolonna" friziere viņas dēlam matos izdzinusi teroristiskās Krievijas simbolu - Z burtu. "Apollo.lv" sazinājās gan ar māmiņu, gan salonu, lai uzzinātu situācijas apstākļus, un ar psihoterapeitu, kurš skaidro, vai un kā iespējams sadzīvot ar neveiksmīgu matu griezumu.

Z burts vai zibens šautra?

Incidents salonā noticis 21. jūnijā. Sievietes bērni pirms Jāņiem bija izdomājuši "paspēlēt frizierus", kā rezultātā dēla matos bija izgriezts robs, kuru vajadzēja steidzami labot, jo nākamajā dienā ģimene plānoja doties ciemos.

Māmiņa devusies uz tirdzniecības centru, kur vispirms viņa aizgāja salabot darba tālrunim saplīsušo stikliņu. Darbnīcai pretī atrodas skaistumkopšanas salons "Kolonna".

Sieviete gribēja "nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu", tādēļ nolēma izmantot izdevību un tās darbiniekiem uzticēja dēla frizēšanu. Salona administratore teikusi, ka vēlme par griezumu jāizsaka krievu valodā, jo zēnam matus apgriezīs ukrainiete.

"Kad dēlam nogrieza matus un es ieraudzīju šo, man atkārās žoklis," video stāsta māmiņa.

Sievietes dēla matu griezums pirms (no kreisās) un pēc salona apmeklējuma.
Sievietes dēla matu griezums pirms (no kreisās) un pēc salona apmeklējuma. Foto: Ekrānuzņēmums no video/ @niktorincik/ TikTok

Sākotnēji sieviete frizierei esot piedāvājusi trīs variantus - zēnam nodzīt matus pavisam, nodzīt matus tikai pakausī, kur zēns bija izgriezis robu, vai arī matos izveidot kādu zīmējumu vai rakstu.

To, ka zēna matos izskūts Z burts, māmiņa pamanījusi pēc iziešanas no frizētavas, jo apkārtējie cilvēki uz viņu uzkrītoši skatījās. Sieviete kopā ar bērna vecmāmiņu atgriezusies salonā, cenšoties noskaidrot situāciju. Salona administratore atbildējusi, ka šis Z ir zibens šautra.

Bērna māte "Apollo.lv" stāsta: "Protams, neviens neko nepiedāvāja!

Tādā tonī, kā viņa [salona darbiniece] ar mani runāja, es, protams, ar viņu neturpināju diskusijas un neprasīju atpakaļ naudu. Protams, netika piedāvāta ne nauda, ne kļūdas labošana.

Ja es uzstātu, varbūt viņa kaut ko darītu, bet pēc administratores sarunas ar mani un manu māti, pēc attieksmes, es vienkārši pagriezos, lai sev nebojātu nervus, un braucu uz citu frizētavu."

@niktorincik #kolonna #domina #рига #парихмахер ♬ IMPERIAL PIANO - Treia Music

Pēc sarunas ar "Kolonnas" darbiniekiem māmiņa devusies uz citu vietu, kur visi trīs salona darbinieki māmiņai piekrituši, ka zēnam pakausī izskūts Z burts, nevis zibens šautra.

Jaunais meistars mēģināja zīmi labot, taču centieni nevainagojās ar panākumiem - lai gan teroristiskās Krievijas simbols vairs nebija tik pamanāms kā iepriekš, taču tas tāpat bija redzams.

Šobrīd uz zēna galvas vairs neesot redzams Z burts, jo kopš notikušā pagājuši divi mēneši, taču māmiņa piebilst, ka simbols bija manāms veselu mēnesi pēc frizētavas apmeklējuma.

Salons izvairīgi komentē notikušo

"Kolonna" darbiniece skaidro, ka zēnam griezumu veikusi meistare no Ukrainas. Viņa stāsta, ka šobrīd salonā strādā vairākas ukrainietes.

"Diezgan nesmuki tas viss tika pavērsts un izķengāts. Tas ir noticis diezgan sen, un jūs atkal gribat pacelt kaut kādus dīvainus, mistiskus jautājumus," viņa saka.

Salona darbinieki paliek pie versijas, ka tā bijusi zibens šautra un nav saistības ar burtu Z. Uz žurnālistes piebildi, ka šī tēma joprojām ir aktuāla, darbiniece nosaka: "Aktualitāte ir zudusi, jau pirms mēnešiem beigusies. Ja jums gribas celt vecas, no mūsu redzējuma nepatiesas lietas, pēc informācijas jūs varat vērsties birojā."

Salona darbiniece "Apollo.lv" ieteica sazināties, rakstot e-pastu uz biroju. Tālruņa numuru mums nedeva. Centāmies sazināties, taču līdz raksta publicēšanas brīdim uz e-pastu neviens no biroja pārstāvjiem nav atbildējis.

Kā šāda situācija var ietekmēt bērnu un viņa tuviniekus?

Psihoterapeits Artūrs Utināns skaidro, ka šāds gadījums var psiholoģiski gan ietekmēt, gan arī neietekmēt bērnu. Tas, kā cilvēks reaģē, ir atkarīgs no viņa iedzimtības un gēniem - uz kādām emocijām ir lielāka tendence, kā arī vecāku attieksmes pret konkrēto notikumu un to, kā situāciju izskaidro bērnam.

Svarīgs aspekts, ko min psihoterapeits, ir apkārtējo cilvēku attieksme. Ja cilvēki uz ielas skaļi izteiks savus viedokļus vai radīs bērnam apdraudējumu, tad zēnam var rasties dažādas emocijas, kā, piemēram, bailes, dusmas, aizvainojums, naids.

"Tās [emocijas] var ātri pāriet. Katram bērnībā ir bijuši nepatīkami notikumi, kuri saistīti ar kaunu. Var būt arī tā, ka ilgi ietekmē," noteic Utināns.

"Apollo.lv" atgādina, ka latīņu alfabēta pēdējais burts Z ļoti strauji kļuva par Krievijas diktatora Vladimira Putina sāktā kara Ukrainā simbolu. Šis simbols ir demonstrēts Krievijas politiķu aprindās, tāpat Z burtus līmē uz mašīnām, kravas automobiļiem un pat reklāmas stendiem. Ļoti īsā laika posmā Z burts kļuva par galveno simbolu to cilvēku vidū, kuri atbalsta Krievijas īstenoto karu un noziegumus Ukrainā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu