Divus vīriešus aiztur par mēģinājumu Šampēterī nolaupīt automašīnu, piedraudot ar pneimatisko ieroci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PopTika/shutterstock.com

Pirmdien, 15. augustā, ap plkst. 22 Valsts policijā vērsās vīrietis, kurš ziņoja, ka tovakar Rīgā, Šampētera mikrorajonā, viņam uzbrukuši divi vīrieši un nolaupījuši maku ar naudu, kredītkartēm un dokumentiem, kā arī centušies nolaupīt automašīnu. Uzbrukums noticis, kad cietušais sēdējis savā automašīnā pie stūres.

Pēkšņi viņa mašīnas salonā – aizmugurējā sēdvietā un priekšējā sēdvietā blakus vadītājam, iekāpuši divi nepazīstami vīrieši un, piedraudot ar pneimatisko ieroci, pieprasījuši atdot naudas maku ar naudu. Cietušais atdevis ļaundariem maku, taču pēc tam noziedznieki prasījuši arī mašīnas atslēgas. Mašīnas īpašnieks pašaizsardzības nolūkā izvilcis nazi, pēc kā sākusies cīņa starp viņu un blakus sēdošo laupītāju.

Vēlāk cīniņš turpinājies ārā, un tā laikā mašīnas saimniekam nodarīti miesas bojājumi. Kad cietušais mašīnas īpašnieks iesēdies savā spēkratā, lai dotos prom, viens no vīriešiem ar pistoli sadauzījis vadītāja durvju stiklu. Mašīnas īpašnieks aizbrauca līdz savām mājām, kur piezvanīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un policijai.

Policijas darbinieki veica mašīnas apskati un veica citas sākotnējās izmeklēšanas darbības.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas un VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas likumsargiem noskaidroja iespējamo vainīgo personu identitāti. Atklājās, ka vīrietis, kurš piedraudējis mašīnas saimniekam ar ieroci, ir dzimis 1992. gadā, un jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā. Persona agrāk ir sodīta par laupīšanām, zādzībām un narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Turklāt viņš vien nesen ir atbrīvojies no ieslodzījuma vietas. Tāpat arī otrs iesaistītais vīrietis, kurš dzimis 1999. gadā, jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Trešdien, 17. augustā, Valsts policijas darbinieki Rīgā aizturēja 1999. gadā dzimušo aizdomās turēto vīrieti. Veicot kratīšanu viņa dzīvoklī, policisti atrada nolaupītās mantas – maku, kredītkartes un dokumentus. Par spīti 1992. gadā dzimušā vīrieša mēģinājumiem slēpties no policijas, likumsargi naktī uz 18. augustu viņu atrada kādā pamestā ēkā Rīgā un aizturēja. Policisti noskaidroja arī mašīnu, ar ko uzbrucēji pārvietojušies dienā, kad tika izdarīts noziegums. Šajā spēkratā tika atrasta noziegumā izmantotā pneimatiskā pistole un metāla caurule ar asins pēdām.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

1992. gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt viņa līdzdalībniekam – policijas uzraudzība.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu