Pie pieminekļa Pārdaugavā ieradusies Ždanoka (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas, 23. augusta, vakarā pie "okupekļa" Pārdaugavā ieradusies bija arī politiķe Tatjana Ždanoka, novēroja "Apollo.lv".

Ždanoka notikuma vietā ieradās ap plkst. 19.30. Viņa izmetusi nelielu līkumu ap norobežoto teritoriju un devusies projām.

Kā novēroja "Apollo.lv", dodoties prom, Ždanoka centusies šķērsot ceļu neatļautā vietā, taču likumsargi to viņai lieguši. Policisti aicināja viņu ceļu šķērsot tur, kur ir gājēju pāreja.

Pēc aptuveni 10-15 minūtēm viņa iekāpa automašīnā un pameta notikuma vietu.

Foto: Okupantu piemineklim Pārdaugavā demontē karavīru skulptūras

Jau ziņots, ka pieminekļu kompleksa Uzvaras parkā nojaukšanas laikā otrdienas pēcpusdienā nogāztas trīs padomju karavīru statujas.

Pieminekļa apkārtnē vērojams neliels skaits interesentu, kuri cenšas saskatīt būvobjektā notiekošo, taču noteikto pārvietošanās ierobežojumu dēļ viņiem maz ko ir iespējams redzēt. Arī šodien parka apkārtnē kārtību uzrauga liels skaits policijas vienību.

Foto: Notiek gatavošanās Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžai

Gatavošanās pieminekļa demontāžai parkā ar attiecīgās būvtehnikas ierašanos sākās pirmdien. Šorīt sākās Uzvaras parkā esošā pieminekļa postamenta demontāža.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, pieminekļa kompleksa demontāžas darbi ir sākušies un norit pēc grafika. Šodien sīkākus komentārus pašvaldībā atturas sniegt, reizē plašāku informāciju solot sniegt tuvākajā laikā.

Nožogotajā pieminekļa kompleksa teritorijā ir ievesta lielā būvtehnika - kāpurķēžu ekskavatori, kas līdz parkam nogādāti ar auto platformas palīdzību.

Foto: Ap "okupekli" uzslietas sastatnes

Lielā tehnika darbojas, demontējot pieminekļa postamentu. Tāpat demontāžas darbus teritorijā veic arī mazāka tehnika. Objekta teritorija vienlaikus tiek atbrīvota no būvgružiem.

Teritoriju apsargā daudzi policisti, strādājot gan iežogotajā teritorijā, gan ap tās perimetru. Patlaban iežogota ir ne vien teritorija ap pieminekļa kompleksu, bet arī daļa no parka teritorijas otrpus Bāriņu ielai. Pa šo ielu gājēju kustība ir apturēta.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu