Ķengaragā dzērājšoferis uz gājēju pārejas nāvējoši notriec latviešu mūziķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: banjongseal956/ Shutterstock

Pagājušajā piektdienā dzīvību zaudēja 36 gadus vecais mūziķis Andrejs Šmelovs, kurš šķērsoja regulējamu gājēju pāreju Maskavas ielā, kad kāds "BMW" šoferis alkohola reibumā nesamazināja ātrumu, tuvojoties pārejai. Triecienā gājējs aizlidoja vismaz divdesmit metrus uz priekšu un gāja bojā, vēsta "Degpunktā".

Andrejs Šmelovs bija talantīgs bundzinieks, kas strādāja ar vairākiem kolektīviem, kā arī muzicēja izrādēs Mihaila Čehova teātrī. Liktenīgajā vakarā ar muzikantu kopā bija viņa bērnības draugs, arī vārdā Andrejs.

"Atnācām pie gājēju pārejas, viņš bija pa labi, es tuvāk pogai, nospiedu to, luksoforā iedegās zaļā gaisma, un sāku iet, skatoties, vai nebrauc auto. Spēkrati vidējā joslā apstājās, arī labajā neviens nebrauca. Skatos, ka pēkšņi lielā ātrumā kāda mašīna man brauc tieši virsū," stāsta bērnības draugs.

"BMW" transportlīdzeklis traucies lielā ātrumā pa autobusu joslu, bet tā vadītājs neņēma vērā, ka priekšā ir regulējama gājēju pāreja. Mūziķa draugs instinktīvi palēcis uz priekšu un tikai tad apjautis, ka par mata tiesu izvairījies no nāves. Tajā pašā brīdī pusmetru aiz viņa atskanējis apdullinošs troksnis.

"Viņš aizlidoja 20-30 metrus uz priekšu, mašīna neapstājās uzreiz, brauca tālāk. Dzirdot sitienu, neaptvēru, kas noticis. Domāju, ka draugs blakus man vai vēl nav uzkāpis uz pārejas. Taču, kad pagriezos pa labi, redzēju lidojam cilvēku. Nedomāju, ka tas ir Andrejs. Man bija šoks, neko nevarēju darīt, kā vien izsaukt "ātros". Redzēju, ka viņš bija sasists," stāsta jaunā vīrieša draugs.

Arī aculieciniece - Ķengaraga iedzīvotāja redzēja šausminošo skatu: "Viņš bija kā saskrūvēts, viņam bija seja uz asfalta, bet… krūškurvis viņam bija uz augšu, bet seja viņam bija uz leju," stāsta aculieciniece Irina.

Bojāgājušā ģimene pie liktenīgās gājēju pārejas salikuši ziedus un sveces. Patlaban viņi cenšas saprast, kā rīkoties tālāk.

Policija notikuma vietā pārbaudīja alkohola koncentrāciju šofera izelpā. Tika konstatētas 0,77 promiles. Vadītājs ir 31 gadu vecs un priekšējā sēdeklī veda pasažieri, jaunu sievieti. Policija ziņo, ka šoferis vēl gaida prokuratūras un tiesas lēmumus.

"Valsts policija lūdza piemērot vīrietim drošības līdzekli apcietinājumu, bet tiesa to nepiemēroja. Par notikušo Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu un skaidro negadījuma apstākļus," informēja Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone.

Pēc mēneša, 22. septembrī, Andrejs būtu svinējis 37 gadu jubileju, taču viņa dzīvi pārtrauca dzērājšoferis.

Plašāk par traģisko gadījumu stāstīts "Degpunktā".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu