Cilvēkus ar invaliditāti aicina bez maksas apgūt darba tirgū vajadzīgas profesijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dean Drobot/ Shutterstock

Personas ar invaliditāti vai prognozējamu invaliditāti aicina izmantot iespēju apgūt dažādas darba tirgū vajadzīgas profesijas bez maksas, kā arī ikvienam interesentam kļūt par surdotulku, informē Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Glušina.

SIVA izglītības iestādēs - SIVA Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā - augustā turpinās uzņemšana mācībām un studijām, un lielākajā daļā programmu joprojām ir dažas brīvas vietas, norāda Glušina.

SIVA Koledžā un Jūrmalas profesionālajā vidusskolā iespējams kļūt par komercdarbības organizatoru, grāmatvedi, programmētāju, pavāru, floristu, dārzkopi, atslēdznieku, kā arī apgūt virkni citu darba tirgū pieprasītu profesiju. Pieteikšanās mācībām ir atvērta līdz 31.augustam.

Savukārt līdz 26.augustam iespējams pieteikties surdotulka studijām, divu gadu laikā iegūstot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Attiecīgo profesiju var apgūt ikviens interesents. Tā ir valsts apmaksāta studiju programma.

Pirms mācību vai studiju uzsākšanas SIVA speciālisti veic profesionālās piemērotības noteikšanu. Tās laikā, ņemot vērā cilvēka iepriekš iegūto izglītību, intereses un veselības stāvokli, tiek noskaidrotas studētgribētāja stiprās puses un ieteikti konkrēti mācību vai studiju kursi. Šis pakalpojums ir bezmaksas, un tam ir iespējams pieteikties SIVA mājaslapā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu