No 1. septembra Rīgā četrus autobusu maršrutus aizstās trolejbusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Trolejbuss. Ilustratīvs foto.
Trolejbuss. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

No 1. septembra Rīgā četrus autobusu maršrutus aizstās trolejbusi, šodien preses konferencē informēja SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

1.autobusa maršrutā "Centrāltirgus - Berģuciems" no septembra kursēs 31.trolejbuss, 5.autobusa maršrutā "Centrāltirgus - Mežciems", kursēs 35.trolejbuss, 14.autobusa maršrutā "Centrāltirgus - Mežciems" kursēs 34.trolejbuss, kā arī atgriezīsies 20.trolejbuss, kas kursēs maršrutā "Latvijas Universitāte - Televīzijas centrs".

Kā informēja "Rīgas satiksmes" Maršrutu tīkla un pārvadājumu daļas vadītājs Reinis Auziņš, pasažieriem šo izmaiņu dēļ nav sagaidāmi sarežģījumi.

Ņemot vērā, ka reisos dosies īsie trolejbusi, kuriem ir arī dīzeļdzinēji, tiks paaugstināta kustības intensitāte. Kustības intervāls maršrutā uz Berģuciemu darbdienās no līdzšinējās pusstundas tika saīsināts līdz 20 minūtēm. Savukārt brīvdienās tas tiks saīsināts no stundas uz 40 minūtēm.

Maršrutā uz Mežciemu transporta intensitāte tiks vēl vairāk palielināta - līdzšinējo 45-50 minūšu vietā transportlīdzekļu kustības intervāls būs 18-22 minūtes.

Kā piebilda Innusa, pasažieriem, kuri iegādājušies mēnešbiļetes autobusu maršrutos, varēs turpināt tās izmantot arī jaunajos troljebusu maršrutos.

Uzņēmuma vadītāja norādīja, ka lēmums pāriet no autobusiem uz trolejbusiem pieņemts, lai uzlabotu vides situāciju Rīgas centrā, pārejot no iekšdedzes dzinēju transporta izmantošanas uz elektrisko transportu, kā arī autobusa vadītāju trūkuma dēļ.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums. Saskaņā ar "Firmas.lv" pieejamo informāciju, tas 2021.gadā strādājis ar 161,12 miljonu eiro apgrozījumu un 3,05 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu