Arstarulsmirus komentē, vai Gustavo atgriešanās nav aprēķināts PR gājiens (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ arstarulsmirus

Mūziķis Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus, kurš popularitāti ieguva kā reperis Gustavo, šajā vasarā nāca klajā ar paziņojumu ka Gustavo atgriežas. Intervijā žurnālam "Ieva" mūziķis atbild uz žurnālistes uzdotajiem jautājumiem, kā, piemēram, vai Gustavo atgriešanās nav vienkārši aprēķināts PR gājiens un vai tas liecina, ka Arstarulsmirus publikai nav iepaticies.

Novembrī iznāks mūziķa Gustavo piektais studijas albums un arī grāmata ar tekstiem, kas tapuši no 2001. līdz 2011. gadam, aktīvajā Gustavo posmā, ar stāstiem par to, kā šie teksti tapuši. un notiks lielkoncertus "Arēnā Rīga". Darāmā ir daudz, Arstarulsmirus strādā arī pie Raimonda Paula lielkoncerta kā radošais direktors. 

Un tomēr viņš ir Arstarulsmirus. Tas ir vārds, ko viņš sev izvēlējies pirms vienpadsmit gadiem, vienā no savas dzīves būtiskākajiem pārmaiņu posmiem: "Ilgu laiku biju fokusēts tikai uz radošo darbību, citas jomas atstājot novārtā, kas ar laiku veicināja gan iekšējos, gan ārējos konfliktus. Vēloties mainīt lielu daļu līdzšinējo ieradumu, izmantoju ikvienu man zināmo paņēmienu. Vārda maiņa sevi attaisnoja."

Vai Gustavo atgriešanās nav vienkārši aprēķināts PR gājiens?

Nu, tad ne es to esmu aprēķinājis. Daudzi man ir teikuši: "Klausies, bet ja tu darītu TĀ…" – un es atbildu: "Bet, re, Arstarulsmirus daiļradē TĀ jau ir!" Ļoti daudz sarunu par šo visu bijis.

Pirmām kārtām – daudz sarunu pašam ar sevi. Man vajadzēja tālejošāku vīziju – ja speru soli, vai speršu vēl četrus, piecus. Kad sapratu, ka iekšēji tam (Gustavo – aut.) esmu gatavs, – sāku darīt.

Varbūt tas, ka mums vajag atpakaļ Gustavo, tikai liecina, ka Arstarulsmirus publikai nav aizgājis?

Aizgājis, neaizgājis…

Pirmais vai otrais Gustavo albums arī nebija aizgājis, bija cilvēki, kas to klausījās, bet viss bija tā – bišķīt uz puņķiem.

Tāpat ar Arstarulsmirus – perspektīvs projekts, un esmu absolūti drošs, ka lielai daļai klausītāju par to ir viedoklis, bet tikai mazākums no viņiem ir noklausījušies, kas tas ir. Tā, ka apsēdušies un paklausījušies.

Nedaudz pēc četrdesmit manī kaut kas negaidīti sašūpojās – tas, ko biju ilgi būvējis. Sāku saskatīt kaut kādas tīniskas intereses un caurskatīt informāciju par četrdesmitgadnieku krīzi, kas principā ir termins noteiktos reģionos un noteiktās sabiedrībās.

Viena no galvenajām tēzēm bija tā, ka tie, kas piedzīvo šo krīzi, piedzīvo arī trīsdesmitgadnieku un divdesmitgadnieku krīzi. Es esmu viens no tiem.

Trīsdesmit divu gadu vecumā bija smagākais posms, pēc kura arī notika pagrieziens uz Arstarulsmirus. Un ap četrdesmit bija līdzīgi.

Viņš komentē, kas jāsaprot ar tīniskām interesēm: "Nu, piemēram, nopirkt vēl vairāk botu (smejas). Vai pēkšņi aizrauj Marvel filmas."

Pandēmijas sākumā viņš izdevis pirmo Arstarulsmirus albumu, nākamajā gadā – otro, šogad būs trešais albums. "Nekad mūžā nebiju izdevis albumus trīs gadus pēc kārtas. Es kapacitāti savācu savas transformācijas iepriekšējā desmitgadē, un, kad sākās pandēmija, sev nodefinēju, ka šis būs radošais periods, – un tas tā arī notika."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka hiphopa festivālā "Straume", Līgatnes koncertvietā "Zeit" mūziķis nāca klajā ar paziņojumu par projekta "Gustavo" muzikālās darbības atsākšanu. Tika demonstrēts jaunās dziesmas "Mums vajag atpakaļ GUSTAVO" videoklips, kurā piedalījās vairāki viesmākslinieki. Viens no tiem bija arī reperis Ozols.

Pēc paziņojuma par projekta "Gustavo" atsākšanu Arstarulsmirus izziņoja arī par novembra lielkoncertu "Arēnā Rīga". Vai Gustavo koncertēs vēl citviet Latvijā?

"Koncerts "Arēnā Rīga" būs vienreizējs pasākums, līdz ar to būs daudz muzikālu pārsteigumu, paredzētu īpaši šim vakaram," stāsta mūziķis. "Mums vajag atpakaļ GUSTAVO" ir pirmais singls no 2022. gada novembra beigās gaidāmā, piektā "Gustavo" studijas albuma.

Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus (dzimis Gustavs Butelis 1978. gada 19. jūnijā Rīgā), iepriekš pazīstams arī kā Gustavo, ir latviešu reperis, mūzikas producents un raidījumu vadītājs.

2012. gadā viņš vārdu mainīja uz Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus.

Pilnu interviju lasi žurnāla "Ieva" jaunākajā numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu