Kandavā no automašīnu salonos atstātiem naudas makiem nozagti 3200 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Kandavā no automašīnu salonos atstātiem naudas makiem nozagti 3200 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kandavas kartodromā notikušo sacensību laikā no četru automašīnu salonos atstātiem naudas makiem tika nozagti kopsummā 3200 eiro. VP Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirknī par notikušo sākts kriminālprocess.

Kādam rīdziniekam no stāvēšanai novietotas automašīnas "Toyota Proace" salonā atstāta maka tika nozagti 800 eiro, savukārt Daugavpils iedzīvotājs transportlīdzeklī "Mercedes-Benz Sprinter" bija atstājis ne tikai naudas maku, no kura tika nozagti 600 eiro, bet arī aizmirsis aizslēgt automašīnu.

Tāpat neaizslēgtu savu transportlīdzekli "Mercedes-Benz Sprinter" stāvēšanai bija atstājis kāds kaimiņvalsts iedzīvotājs. No viņa naudas maka, kas atradās mašīnas salonā, garnadzis piesavinājās 300 eiro. Vislielākais materiālais zaudējums tika nodarīts kādam citam kaimiņvalsts iedzīvotājam, no kura automašīnas "Ford Transit" salonā esošā maka tika izņemti 1500 eiro.

VP atkārtoti atgādina, ka savu personīgo mantu atstāšana automašīnas salonā ir nelāgs ieradums. Transportlīdzekļos redzamās vietās atstātās mantas piesaista zagļu uzmanību un mudina viņus tās piesavināties.

Lai arī šķiet, ka garnadžus interesē tikai vērtīgi priekšmeti, piemēram, somas, naudas maki, mobilie tālruņi, fotoaparāti vai datori, zagļi neniecina arī pārtikas produktus, apģērbu un pat bērnu rotaļlietas. Tādos gadījumos izsistais automašīnas loga stikls rada lielākus zaudējumus nekā nozagtie priekšmeti.

Policija aicina ikvienu autovadītāju parūpēties par to, lai viņa transportlīdzeklis nav viegli pieejams zagļiem, proti, automašīnu vienmēr aizslēgt, aprīkot ar signalizāciju un neatstāt personīgās mantas redzamās vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu