Saistībā ar Krievijas sākto karu policija sākusi 125 kriminālprocesus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā Valsts policija sākusi 125 kriminālprocesus un 290 administratīvā pārkāpuma procesus, informēja policija.

Tāpat patlaban ir aktīvas 173 resoriskās pārbaudes.

Lielākoties konstatētie likumpārkāpumi aizvien ir saistīti ar militāro agresiju un totalitāro režīmu slavinošu simbolu atainošanu vidē, noziegumiem, kas vērsti pret Ukrainas pilsoņu īpašumiem un mantu, kā arī policija regulāri turpina fiksēt gadījumus, kas saistīti ar Ukrainas karogu zādzībām vai bojāšanu.

Piemēram, 7.augustā Jēkabpilī, Rīgas ielā, divi vīrieši, būdami acīmredzamā alkohola reibumā, no kādas ēkas norāvuši Ukrainas karogu, kas bija ievietots karoga turētājā, pēcāk karogu nometot zālienā. Tajā pašā dienā Ukrainas karogs pie šīs pašas ēkas tika uzstādīts atkal, taču vēlāk to atkal norāva un nozaga jau cita persona. Policisti viņu aizturēja un viņš atzina savu vainu izdarītajā.

Savukārt 15.augustā līdzīgs gadījums fiksēts arī Rīgā, Kalpaka bulvārī, kad jaunietis no ēkas fasādes norāvis Ukrainas karogu ar visu kātu un iemetis to pie ēkas esošajā dārzā.

Tāpat konstatēti gadījumi, kad bojāti īpašumi, piemēram, 9.augustā Latgales iecirknī vērsies Ukrainas pilsonis, kurš ziņojis par piemājas pagalmā atstātas automašīnas "KIA" sabojāšanu ar kādu šķidrumu.

Valsts policija ikvienam gadījumam pievēršot pastiprinātu uzmanību, veicot rūpīgu informācijas pārbaudi un izmeklēšanu, tostarp vērtējot vai notikumos ir saskatāmas arī naida nozieguma pazīmes.

Tāpat policija atkārtoti uzsvērusi, ka, lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus, rūpīgi seko līdzi norisēm sabiedrībā un pievērš pastiprinātu uzmanību jebkādām izpausmēm (gan mutiskām, gan rakstiskām, gan ar fiziskām), kas saistītas ar agresiju pret Ukrainas bēgļiem vai atbalstu Krievijas karam Ukrainā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu