Raidījums: Atklājušās blēdības okupācijas laika pieminekļa Pārdaugavā būvniecības procesā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
24. augusta rītā okupantu pieminekļa laukumā Pārdaugavā strādnieki turpina brucināt sievietes tēla statuju
24. augusta rītā okupantu pieminekļa laukumā Pārdaugavā strādnieki turpina brucināt sievietes tēla statuju Foto: Jānis Škapars/TVNET

Padomju laiku piemineklis Pārdaugavā pakāpeniski aiziet nebūtībā. Otrdien, 23. augustā, nogāztajām trim karavīru skulptūrām šorīt pievienojās padomju mātes tēls. Skulptūras veidotas no bronzas, taču interesanti gan izrādījies, ka šā metāla skulptūrās ir krietni mazāk nekā projektēšanas dokumentācijā minēts, tāpēc ienākums no lūžņu utilizācijas būšot mazāks nekā plānots, vēsta TV3 Ziņas.

Divu dienu laikā pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanā ir būtisks progress. Nogāztas un sadrupinātas ir trīs karavīru skulptūras, nodrupināts postaments, šorīt nogāzta sievietes statuja.

Skulptūras veidotas no bronzas. Nododot metāllūžņos, naudu patur nojaukšanas darbu veicējs. Šodien gan secināts – padomju gados notikušas blēdības. Dokumentācijā kā materiāls norādīta bronza, bet tagad secina – statujas izgatavotas no maisījuma, kurā ir tikai bronzas piejaukums.

Būvuzņēmuma pienākums ir to visu sagriezt gabalos tā vai sakausēt, lai nekas no elementiem nebūtu vairs atpazīstams un izmantojams ideoloģiskajiem mērķiem. Savukārt, kad kompleksa dīķī nolaidīs ūdeni, zivis vedīs uz Rīgas zoodārzu.

Daļa paliks Rīgas zooloģiskā dārza ekspozīcijā, daļu izbaros zvēriem. Neesot gan vēl zināms, kādas zivju sugas mīt dīķī.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu