Olgas Rajeckas meita atklāti par to, ko piedzīvojusi attiecībās ar sociopātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātājas Olgas Rajeckas un basketbolista Igora Miglinieka meita Marija Migliniece-Lapāne atklātā sarunā žurnālam "Ieva" atklāj, ka pirms iepazinās ar savu vīru Raiti bija attiecībās ar sociopātu, kas atstājis sekas uz viņas mentālo veselību.

"Traka tēma, bet par to ir jārunā. Ir puiši, ar kuriem nekas nav sanācis, bet pēc šķiršanās esam palikuši draugi – man viņi šķiet kā brālēni. Diemžēl biju arī attiecībās, kas nebija filma vai grāmata, – tas tiešām notika ar mani," stāsta Marija.

Pastāstīsi?

Lai cilvēks būtu ar otru kopā, jābūt harmonijā pašam ar sevi, citādi viņš noēd otru. Tas puisis nemīlēja dzīvi – viņam bija dziļi kompleksi, džekam reāli vajadzētu iet terapijā, lai neciestu vēl citas meitenes.

Viņš mēģināja man iestāstīt, ka esmu neglīta, netalantīga, resna, tāpēc mani nekad neviens nemīlēs.

Šādas manipulācijas mērķis ir pazemināt meitenes pašvērtējumu tik ļoti, lai viņa domātu – šis puisis ir vienīgais, kurš mani grib un mīl, un man jādara viss, lai viņu nepazaudētu. Jutos briesmīgi. Man šķita, ka man nav nekādas vērtības, bet tā nedrīkst likt justies cilvēkam, kuru tu it kā mīli! Gandrīz vispār neko neēdu, tāpēc, iespējams, tobrīd izskatījos ļoti labi, bet emocionāli jutos drausmīgi. Nevienam nestāstīju, cik traki mums iet, cik daudz ir strīdu.

Viņš kontrolēja visu – ko es vilkšu mugurā, kā runāju pa telefonu, pārbaudīja, ko esmu meklējusi internetā, nedrīkstēju tikties ar draudzenēm, man nedrīkstēja būt citāds viedoklis.

Viņš, būdams sociopāts, pavērsa visu tā, ka es tiešām jutos pie visa vainīga.

Viņam nepatika mani draugi, sāka nepatikt ģimene – visi bija sliktie.  Droši vien tagad domā: kā tu varēji nesaprast, ka esi kopā ar varmāku.

Biju satikusi ļoti viltīgu manipulatoru, un neviens no tā nav pasargāts. Viņi dara tā: iedod tev kaut ko labu, tad atņem, tad atkal iedod kaut ko labu, bet nu jau mazāk. Tā veidojas jojo efekts: prāts apjūk, rodas sajūta, ka tev nepārtraukti jānopelna otra cilvēka mīlestība, un kļūsti atkarīga no tām druskām, ko dabū. Diemžēl neesmu vienīgā, kas tā iepinusies. 

Kā tu tomēr pārcirti šīs attiecības?

Man palīdzēja mani labie, atklātie draugi un ģimene. Mamma rīkojās ļoti gudri: neiejaucās, bet atbalstīja mani.

Arī draugi teica: "Marija, ja tev šis ir okei – dari, kā gribi, bet mums šķiet, ka tu esi pelnījusi kaut ko simtreiz labāku, jo tas viss ir ārprāts." Ik pa brīdim jutu, ka ir galīgi garām – ka tas nav man. Apjautu, ka mana pasaule ir daudzreiz košāka nekā viņa pasaule – ka manu laimes kausu viņš nespēj piepildīt necik un tikai smeļ no tā sev. Pavisam nopietns brīdinājums bija veselības pasliktināšanās. Naktīs nevarēju gulēt, jo nenormāli dauzījās sirds. Palasīju par veģetatīvo distoniju un tās iemesliem un sapratu: man viss ir līdz ūkai, tāpēc jāpieliek punkts.

Mani tracināja pat tas, kā viņš elpo un staigā! Vajadzēja vairākas nedēļas, lai pilnībā pārtrauktu attiecības, bet tas ir izdarāms. Viņš man novēlēja, lai aizeju un nomirstu, un nekad mūžā viņam vairs nerakstu. Nekādu problēmu – nekad arī nerakstīšu!

Esmu priecīga pastāstīt savu pieredzi, jo varbūt varu kādam palīdzēt – mans stāsts atvērs acis. Šādi vīrieši iznīcina sievietes talantu, potenciālu, iznīcina dzīvi. Lai nenonāktu viņu varā, ir jāiemācās sevi ļoti patiesi cienīt un piecirst kāju uzreiz, kad pret tevi kāds izturas slikti. Tiklīdz attiecību pirmsākumos šķiet, ka te kaut kas ir nepareizi – nevajag mēģināt sev ar prātu iestāstīt, ka gan jau būs labi. Pie pirmajiem sarkanajiem karogiem ir jāmūk, citādi pazaudēsi draugus, ģimeni un, pats trakākais, arī sevi. Vienkārši mūc prom!

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Marija šajā vasarā kļuva par precētu sievu. Marija ar ilggadējo draugu operatoru Raiti Lapānu apprecējās jūlija sākumā. 

Kā zināms, Rajeckas meita nav gājusi mammas pēdās, bet gan ir diplomēta režisore – 2017. gadā viņa pabeidza studijas augstskolā RISEBA, kur apguva audiovizuālo mediju mākslu. Marija šobrīd darbojas televīzijā - populāru šovu aizkulisēs.

Vairāk uzzini žurnāla "Ieva" 24. augusta numurā!

KUR MEKLĒT PALĪDZĪBU?

Pašvaldības sociālajā dienestā vai krīzes centrā:

Centrs "Marta"

Matīsa iela 49-3, Rīga

Tālr. 67378539

E-pasts: centrs@marta.lv

Centra "Marta" Liepājas filiāle

Kūrmājas prospekts 11, Liepāja

Tālr. 29195442

E-pasts: centrs@martaliepaja.lv

Ģimenes krīzes centrs "Mīlgrāvis"

Ezera iela 21, Rīga

Tālr. 67012515, 67398383

E-pasts: gimenes@krize.lv

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes"

Kungu iela 34, Rīga

Tālr. 24551700, 27722292

E-pasts: skalbes@skalbes.lv

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne"

Talsu iela 39, Ventspils

Tālr. 63661515, 22012434

E-pasts: pasparne_kc@inbox.lv

Nodibinājums "Centrs Valdardze"

Raiņa iela 9f, Valmiera

Tālr. 64220686

E-pasts: valdardze@inbox.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu