Sekotāju skaita pieaugums. Didrihsone skaidro, kāpēc tūkstošiem rādīja savas dzemdības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pretrunīgi vērtētā influencere un apģērbu tirgotāja Elīna Didrihsone pirms mēneša pasaulē laida pirmdzimto. Viņas dzemdību norisei varēja sekot līdzi sociālajos tīklos. Didrihsone žurnālam "Santa" skaidro motīvus, kāpēc rādīja tūkstošiem sekotāju vienu no saviem intīmākajiem dzīves brīžiem.

Didrihsonei "Instagram" seko 108 tūkstoši, un šādu skaitli viņa sasniedza, pateicoties tam, ka rādīja savu dzemdību norisi. Viņa stāsta, ka iegūt jaunu popularitātes vilni neesot bijis viņas mērķis, Didrihsone vēlējusies sievietes motivēt.

"Bija daudzi momenti, kurus iepriekš nezināju. Citas māmiņas mani bombardēja – esi gatava tam, gatava šitam! Tad sapratu – katra dzemdē pa savam. Un es dalījos: hei, jūs man teicāt, ka būs tā, bet man bija citādi! Gribēju sievietes motivēt: tu nevari sagatavoties dzemdībām simtprocentīgi, taču tev jāsaprot, kas notiks ar tavu organismu. Redzot, kā veicas man, tu vismaz tehniski sapratīsi dzemdību norisi un nebūsi šokā, ja nenotiks tā, kā biji domājusi. Jo man bija šoks, ka bezmaz vai jāgrūž bērniņš ārā un tas jādara ar lielām sāpēm.

Biju domājusi, ka tas būs saldais ēdiens. Izrādījās – vissmagākais brīdis.

Daloties savā pieredzē, man gribas būt palīgam sievietei, kurai arī ir jādzemdē. Jo visa informācija, ko tu dzirdēsi, nāks tikai par labu. Neesmu supersieviete, man arī bija jāstaigā ar pamperu. Arī vēnas cieta… Man bija gandrīz visas iespējamās problēmas, kādas vien sievietes organismam grūtniecībā var būt. Es padalos, lai citas nedomātu, ka ir neriktīgas," kādēļ nolēma savas dzemdības padarīt par publisku pasākumu, skaidro Elīna.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šī gada 12. jūlijā pasaulē nāca viņas pirmdzimtais. Elīna ar vīru Nauri deva dēlam vārdu Džeisons, ko atklāja tikai vēlāk.

Jau nākamajā dienā pēc dzemdībām Didrihsone dalījās ar saviem sekotājiem mirkļos no lielās dienas. "Es nezinu, kā es to izturēju. Es dzemdēju 12 stundas. Tās sāpes nevar izskaidrot. To var saprast tikai māmiņas, kuras ir dzemdējušas. Man likās, ka uz tā galda arī palikšu," par piedzīvoto stāstīja Didrihsone.

Nesen apritēja dēla pirmais dzīves mēnesis un visa ģimene jau devās savā pirmajā tālajā braucienā - uz Parīzi. Protams, arī par šo pieredzi viņa dalījās sociālajos tīklos.

Elīnas Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas izraisīja plašu sabiedrības rezonansi. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā.

Didrihsone saņēmusi aizrādījumus arī par mirkļbirkas #reklāma nelietošanu sociālajā tīklā "Instagram", kurā aktīvi reklamē apģērbus. Ik pa laikam parādās arī citas sūdzības - piemēram, vairākas sievietes apgalvo, ka apģērba iegādes brīdī viņām lūgts maksāt skaidrā naudā un netiek izsniegts čeks. Sūdzības ir arī par preču atgriešanas sistēmu.

Didrihsone piedalījās arī Ainara Šlesera dibinātās politiskās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā un uzstājās ar 29. kārtas numuru. Didrihsone ar vīru Nauri ir reliģiskās organizācijas "Prieka vēsts" locekļi un nereti redzami tās rīkotajos pasākumos.

Pilnu interviju lasiet žurnāla "Santa" jaunākajā numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu