Padomju armijai veltītā obeliska drupināšana Pārdaugavā rit vairākas stundas. Cilvēku interese par notiekošo aug (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Padomju armijai veltītā obeliska Pārdaugavā nojaukšanai ievelkoties, interesenti no pieminekļa apkārtnes neizklīst un vietām pat kļūst vairāk, novēroja aģentūra LETA.

Demontāžas tehnika turpina aktīvi darboties, policija drošības nolūkos joprojām bloķējusi tuvējās ielās gājēju un transporta līdzekļu satiksmi.

Interesenti, vairums no kuriem ir tādi, kas atbalsta pieminekļa nojaukšanu, ir pulcējušies visapkārt pa objekta perimetru, piemēram, pie tuvējās degvielas uzpildes stacijas un otrpus ielai sabiedriskā transporta pieturā ir apmēram 60 cilvēki. Pilna ir arī pati degvielas uzpildes stacija, kurp cilvēki devušies ieturēties, lai pēc tam turpinātu gaidīt zīmīgo notikumu.

Daži atnākušie interesējas, vai sabiedriskais transports gar pieminekli ir atcelts, bet vairākums no šīs vietas vēro notiekošo. Atnākuši arī daži cilvēki ar profesionāliem fotoaparātiem.

Foto: Pārdaugavā sākusies pieminekļa obeliska demontāža

Starp sanākušiem ir gan latviski, gan krievu valodā runājošie. Katra grupiņa savā starpā apspriež pieminekļa demontāžu, bet kopumā viss ir mierīgi.

LETA jau rakstīja, ka Rīgā, Pārdaugavā, šodien sākušies Uzvaras parkā esošā padomju pieminekļa pēdējā elementa - obeliska - demontāža.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) aicina iedzīvotājus neapmeklēt Uzvaras parku Pārdaugavā. Viņš aicina iedzīvotājus netraucēt obeliska demontāžu, bet skatīties to tiešraidēs.

Tādēļ ir dota atļauja mediju pārstāvjiem pietuvoties pieminekļa demontāžas vietai, lai visu fiksētu. Atsevišķi mediji nodrošina tiešsaistes pārraides.

Policija jau iepriekš mudināja cilvēkus nedoties pie pieminekļa. Policija uzmana arī auto, kas brauc garām notikuma vietai, cilvēkiem, kuri, braucot pie stūres filmē notiekošo, aizrādot par to.

Pieminekļa demontāžā tiek izmanto kalšanas metode, un tiek plānots, ka piemineklis gāzīsies tā teritorijā esošā baseina virzienā.

Tāpat, lai laikus sagatavotos iespējamo protestētāju aizturēšanai, ieradies arī smagais policijas auto, ar kuru ikdienā konvojē aizturētos un apcietinātos.

Atlikušais pieminekļa elements ir 79 metrus augstā strēle, kuras virsotnē ir zvaigznes.

Pieminekļa kompleksa brucināšanas darbi sākti otrdien, 23.augustā, no rīta. Otrdien pēcpusdienā būvnieki zemē nogāza trīs padomju karavīru bronzas statujas, savukārt trešdien īsi pēc plkst.9 krita arī sievietes tēla statuja.

Pieminekļa kompleksa demontēšanas darbi norit ļoti strauji, Rīgas domei nevienā mirklī neatklājot kādu no demontēšanas fāzes brīžiem.

Pieminekļa demontāžas darbi piesaista cilvēku uzmanību, taču plašas vērotāju masas līdz šim nav veidojušās, turklāt teritorijā dežūrē daudzas policijas ekipāžas, sekojot kārtībai būvobjekta tuvumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu