Nevakcinētais Džokovičs izlaidīs "US Open" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serbijas tenisists Novaks Džokovičs
Serbijas tenisists Novaks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais pasaules tenisa ranga pirmais numurs serbs Novaks Džokovičs nespēlēs ASV atklātajā čempionātā, jo Covid-19 ierobežojumi liedz viņam ieceļot ASV, ceturtdien savā "Twitter" kontā paziņoja Džokovičs.

"US Open" sāksies pirmdien, un šis ir otrais "Grand Slam" turnīrs, ko 35 gadus vecais serbs izlaidīs vakcinācijas trūkuma dēļ. Šī gada sākumā pirms Austrālijas atklātā čempionāta viņš tika deportēts no Austrālijas.

"Diemžēl es šoreiz nevarēšu doties uz Ņujorku, lai apmeklētu "US Open"," "tviterī" ir ierakstījis trīskārtējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Džokovičs.

Džokoviča paziņojums, kas tika gaidīts, nāca klajā dažas stundas pirms sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra izlozes. Organizatori paziņoja, ka viņu aizstās kvalifikācijas sacensību "laimīgais zaudētājs".

ASV atklātā čempionāta direktore Steisija Alestere nožēlo serba neierašanos.

"Novaks ir lielisks čempions, un ir ļoti žēl, ka viņš nevarēs startēt 2022.gada ASV atklātajā čempionātā, jo viņš nevar iekļūt valstī federālās valdības īstenotās vakcinācijas politikas pret citu valstu pilsoņiem dēļ," viņa sacīja savā paziņojumā.

"Mēs ar nepacietību gaidīsim Džokoviču atpakaļ 2023.gada ASV atklātajā čempionātā," viņa piebilda.

Tenisa leģenda Džons Makinrojs Džokoviča neielaišanu valstī nodēvēja par "joku"

"Šobrīd, pandēmijas laikā, mums ir pagājuši divarpus gadi, un es domāju, ka cilvēki visā pasaulē par to zina vairāk. Doma, ka Džokovičs nevar ceļot uz šejieni spēlēt, man ir joks," sacīja Makinrojs.

Pandēmijas kulminācijas laikā 2020. un 2021.gadā Džokovičam tika atļauts startēt Ņujorkā, kur viņš kļuva par čempionu 2011., 2015. un 2018.gadā.

Viņš nav devies kortos kopš septītā Vimbldonas čempiona titula iegūšanas pagājušajā mēnesī, kas viņam ļāva tikt pie 21. "Grand Slam" uzvaras. Tikai spānim Rafaelam Nadalam ir vairāk - rekorda vērtās 22 uzvaras.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu