FOTO un VIDEO Izskan informācija par masveida pulcēšanos pie nogāztā pieminekļa Pārdaugavā. Policija brīdina provokatorus (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Interesenti pulcējas Uzvaras parkā 25. augusta vakarā
Interesenti pulcējas Uzvaras parkā 25. augusta vakarā Foto: Jānis Vingris/TVNET

Policija aicina iedzīvotājus nedoties uz Pārdaugavu, kurš šodien tika nogāzts padomju laika piemineklis.

Šobrīd dienestu redzeslokā nonākusi info, ka šovakar atsevišķi provokatori, kuru personības jau noskaidrotas, saziņas vietnēs aicina uz masveida pulcēšanos.

"Nenāciet, atturieties no šādām darbībām un neveiciet provokācijas. Policijas rīcība būs stingra, tūlītēja, sodi - bargi," ziņo policija.

Foto: 25.augusta vakars Uzvaras parkā

Jau ziņots, ka situācija Uzvaras parkā padomju armijai veltītā obeliska demontāžas laikā bija vērtējama kā mierīga un bez būtiskiem starpgadījumiem, tomēr četras personas tika aizturētas par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām.

No aizturētajām divas personas publiski pauda Krieviju un tās agresiju slavinošus saukļus. Sākti administratīvā pārkāpuma procesi, kuros tiks vērtēti šo personu iespējamie pārkāpumi.

Tāpat par nepakļaušanos policijas prasībām aizturēta kāda sieviete, kura bija mēģinājusi kāpt pāri Uzvaras parku norobežojošajai sētai. Likumsargi viņu pamanīja, lika pārtraukt pārkāpumu, bet sieviete to nedarīja. Personai jau piemērots 100 eiro sods. Visi pārkāpumi ir savstarpēji nesaistīti.

Video: Cilvēki okupācijas laika nogāšanu atzīme ar "Mežezeru" un dziesmu

Pēdējo dienu laikā sākti 27 administratīvā pārkāpuma procesi un trīs resoriskās pārbaudes par dronu pilotēšanas noteikumu pārkāpumiem. Kopumā šajās dienās pārkāpumus veikuši 20 dronu pilotētāji.

Policija ar partnerdienestiem situāciju gan šodien, gan iepriekšējās dienās Uzvaras parka teritorijā kontrolē un kopumā vērtē kā mierīgu ar atsevišķiem incidentiem, kuri ātri tika novērsti, nepieļaujot to tālāku attīstību, teikts policijas paziņojumā.

Turpinoties atlikušajam drupu demontāžas procesam, arī turpmāk Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju un partnerdienestiem turpinās uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību un "ir augstā gatavībā reaģēt uz jebkuru situāciju".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu