"Man ir gods būt šeit." Banki emocionāls pēc Latvijas uzvaras pār Turciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Luka Banki viens no galvenajiem uzdevumiem darbā ar valstsvienību ir parādīt spēlētājiem pareizo virzienu spēles gaitai, pēcspēles preses konferencē teica pats treneris.

Latvija 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 111:85 sagrāva Turciju.

"Nezinu kā raksturot šādu spēli, pieeju mačam, uzvedību uz laukuma un ārpus tā. Gatavojāmies šim logam gandrīz kā ārkārtas stāvokļa situācijā. Pat šodien, kad sapratām, ka Artūrs Kurucs nevarēs spēlēt, jo saslima nakts laikā pēc tam, kad iesniedzām spēlētāju sarakstu," stāstīja treneris. "Puiši nav vienaldzīgi par šo komandu, un man ir gods būt šeit."

Banki norādīja, ka viņa darbs, kad vienībā ir tik daudz talantīgu spēlētāju, ir parādīt basketbolistiem pareizo virzienu, kādā jāspēlē.

"Vienkārši mēģinu vadīt spēlētājus pareizajā virzienā, jo viņiem ir talants un attieksme. Izskatās, ka mans darbs šajā gadījumā ir pavisam vienkāršs," teica treneris. "Kad ir tik talantīgi spēlētāji, tā ir basketbolistu, nevis trenera spēle. Jāsaprot, ka šajā gadījumā spēlētājiem vajag vienkārši norādīt pareizo virzienu, un tas ir viss."

Jau svētdien Latvijas valstsvienība aizvadīs nākamo Pasaules kausa kvalifikācijas spēli, izbraukumā stājoties pretī Lielbritānijai. Banki izcēla, ka viens no komandas uzdevumiem būs aizvadīt tikpat labu spēli, kā tas izdevās pret Turcijas basketbolistiem.

"Mums, treneriem, jāpierāda, ka varam noturēt spēlētāju koncentrēšanās spējas pēc šādas uzvaras, tāpēc vissarežģītākā daļa būs aizvadīt tikpat labu spēli arī pret Lielbritāniju. Tā būs pavisam citādāka atmosfēra," viņš norādīja uz vienu no uzdevumiem nākamajā mačā.

Tāpat, kā pēc iepriekšējās mājas spēles pret Serbiju, arī šoreiz treneris neslēpa sajūsmu par atmosfēru, kas valdīja arēnā.

 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu