"Es jūtu, ka nāk tas laiks." Maestro Raimonds Pauls runā par karjeras noslēgšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Maestro Raimonds Pauls "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi"  atklāj, ka zināmā mērā savu darbību uz skatuves vēlētos beigt. Viņš smejas, ka jau tā viņa gados līst uz skatuves esot diezgan liela nekaunība. 

"Es zināmā mērā arī gribu beigt," par būšanu uz skatuves stāsta maestro. "Es visu laiku solu.

Cilvēki jau par mani smejas, ka es būšu tā kā Pugačova – atvadās katrus pāris gadus no skatuves. Es jūtu pats no sevis, ka nāk tas laiks."

Viņš turpina: "Kad tu jau uz skatuves nejūties stabili, tad ir slikti. Ko lai dara? Es jau tā esmu pārvilcis pāri.

Manā žanrā manos gados līst uz skatuves ir diezgan liela nekaunība."

Taujāts par to, ko darīt, ja tomēr skatītāji pieprasa, neskatoties uz vecumu, Pauls norāda, ka joprojām cilvēki pret viņu izturoties ar cieņu. Daudzi atceroties vecākus laikus un nesot uz skatuves parakstīt vecās plates, kas neesot it nemaz vienīgās lietas.

"Blakus būs kāds trauciņš ar medu vai ar rupjmaizīti, speķītis. Es jau gan neizturēju, teicu no skatuves: “Ziniet, varbūt nākotnē pārdomājiet, varbūt produktu vietā man labāk kanniņu ar benzīnu"," joko Pauls.

"It sevišķi vecākā paaudze – tie, kas atceras 60., 70. gadus, kad bija ziedu laiki, – kad latviešu dziesmiņa sāka savus apgriezienus," stāsta maestro.

Cilvēkiem esot patikušas dziesmas ar vienkāršiem, sentimentāliem un sirsnīgiem vārdiem. Tagad daudzi atceroties, kā nu kuram tad gājis. "Tas periods, kam esmu gājis cauri, nekad vairs neatkārtosies," norāda Pauls.

"Apollo.lv"  jau vēstīja, ka Maestro sarunā neslēpj, ka dzīvē piedzīvojis ne tik labus brīžus, kad viss varēja beigties slikti. Viņš runāja par attiecībām ar alkoholu pirms nu jau daudziem gadiem.

Šogad Maestro atzīmējis 60 gadu atturības jubileju. Brīdī, kad Maestro sapratis, ka viņam ir problēmas ar alkoholu, viņam bija 26 gadi: "Es nezinu, kad man tā apgaismība nāca, jo tas viss varēja beigties ļoti bēdīgi. Es biju iegājis pārāk dziļi tajā visā un daži mani labi draugi alkohola dēļ arī gājuši bojā - ļoti talantīgi cilvēki, ne tikai mūziķi un aktieri."

Varbūt nostrādājis arī tas, ka, ārstējoties slimnīcā, viņš redzējis, kas notiek ar cilvēkiem, kuriem dzeršana kļuvusi par nepieciešamību.

"Brīnumainā kārtā tolaik sagāju kopā ar savu sievu, un arī tas ir brīnums, kā viņa to izturēja.

Paula kungs uzskata, ka lēmums atteikties no alkohola pavisam bijis viens no viņa dzīves svarīgākajiem lēmumiem: "Man bija ļoti grūti, zinot, kur notiek pasākumi, man bija jāpaiet garām, bet jā, to nu es varu bez liekuļošanas teikt, ka neesmu pat alu iedzēris."

Paulam bieži jautā: "Kā jūs tikāt no visa vaļā?" Uz ko viņš atbild vienā vārdā: "Nedzeriet!"

Pilno sarunu klausies raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi"!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu