VIDEO ⟩ Publicēti unikāli kadri no padomju pieminekļa demontāžas tuvplānā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Publicēti unikāli kadri no padomju pieminekļa demontāžas tuvplānā
Publicēti unikāli kadri no padomju pieminekļa demontāžas tuvplānā Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgas dome publicējusi divus video, kuros vērojams, kā noticis padomju pieminekļa Pārdaugavā demontāžas process 24. un 25. augustā. 

Ceturtdienas pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis

Video: demontāžas 1. diena

Video: demontāžas 2. diena

Jau vēstīts, ka ceturtdienas pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Obelisks tika nogāzts pēc aptuveni septiņas stundas ilga darba, krītot izraisot skaļu blīkšķi un augstas ūdens šļakatas no blakus esošā baseina. Sanākušie vērotāji padomju armijai veltītā obeliska krišanu sagaidīja ar ovācijām.

Pēc obeliska nogāšanas policija ātri atjaunoja transporta satiksmi pa tuvējām ielām, bet gājēju pārvietošanās joprojām ir būtiski ierobežota un pietuvoties pieminekļa drupām nav iespējams.

Arī vairums interesentu īsi pēc obeliska krišanas devās prom. Savukārt policijas spēki lielā skaitā joprojām uzturas objekta apkārtnē.

Pieminekļa kompleksa demontāža notikusi trīs dienas. Otrdien, 23.augustā, nogāzta trīs karavīru bronzas statuja, trešdien, 24.augustā, no rīta kritusi sievietes tēla figūra, bet ceturtdienas rītā sākti sagatavošanas darbi, lai sagatavotos pēdējam pieminekļa demontāžas posmam - augstā obeliska gāšanai.

Foto: Padomju pieminekļa demontāža 25. augustā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu