Verpakovskis: Kaut kas nereāls, sirreāls, jo izvilkt šādu beigtu spēli ir zinātniskā fantastika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māris Verpakovskis
Māris Verpakovskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien Belfāstā iekļuva UEFA Konferences līgas grupu turnīrā. Ceļš līdz grupas turnīram bija pasakains un veiksmes pilns. Kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis atzinis, ka neko tādu savā dzīvē nebija pieredzējis ne klātienē, ne TV, ne arī kā spēlētājs. 

Kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes mačā "Windsor Park" stadionā RFS ar Ziemeļīrijas meistarsacīkšu uzvarētāju "Linfield" pagarinājumā spēlēja neizšķirti - 1:1 (0:0, 0:0, 1:1), arī divu spēļu summā fiksējot neizšķirtu 3:3. 11 metru sitienos RFS uzvarēja ar 4:2.

Spēles otrā papildlaika pašā izskaņā "Linfield" spēlētājs netīšām raidīja bumbu savos vārtos. Vēlāk 11 metrus sitienu sērijā RFS svinēja uzvaru. 

"Savā dzīvē es pats kaut ko tādu nebija pieredzējis ne klātienē, ne pa TV, ne arī kā spēlētājs. Es pat esmu pārliecināts, ka manā paziņu lokā nav neviena, kurš būtu piedzīvojis kaut ko līdzīgu. Kaut kas nereāls, sirreāls, jo izvilkt šādu beigtu spēli ir zinātniskā fantastika. Es nezinu, vai nervi spēs izturēt kaut ko šādu līdz sezonas beigām. Ļoti gribētos sezonas turpinājumā uzvaras un punktus gūt mazliet mierīgākā manierē," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājas lapā citēts Verpakovskis. 

Viņš atzina, ka kluba sapnis ir piepildījies. Beidzot kāda Latvijas komanda piedalīsies UEFA rīkotā klubu turnīrā. 

No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

"Tas bija mūsu mērķis, kuru izpildījām. Tagad ceram uz labām spēlēm, pilnu stadionu ar līdzjutējiem. Ļoti gribētos Rīgā redzēt vienu top līmeņa komandu," neslēpa Verpakovskis. 

Viņš arī norādīja, ka RFS komanda nopietni gatavosies "Optibet" virslīga un "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas spēlēm. 

"Virslīgā paredzamas grūtas cīņas, taču Latvijas kauss mums būs galvenā prioritāte," pauda RFS ģenerāldirektors. 

"Runājot par grupu turnīru, šobrīd nav doma baudīt tikai futbolu, jo esam gatavi cīnīties par katru punktu. Daudz ko noteikti parādīs izloze. Ideālajā variantā gribas vienu grandu un divas komandas, ar kurām var spēlēt. Tā, lai līdzjutējiem ir interesanti un arī mums sportiskajā ziņā būtu iespēja pacīnīties par grupas pirmo divnieku," norādīja Verpakovskis. 

Iekļūstot grupu turnīrā, RFS no UEFA garantējusi vismaz 3,3 miljonus eiro.

"Esmu laimīgs, ka šis panākums ierakstās Latvijas futbola lielo panākumu grāmatā. Ja skatāmies pēdējos 20 gadus, tie panākumi Latvijai beigās nav nemaz tik maz. Eiropas čempionāts 2004. gadā, 2009. gada UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs, tagad arī Eiropas Konferences līgas grupu turnīrs. Pēdējā laikā tādu spilgtu panākumu gan nebija, tāpēc beidzot Latvijas futbolam atkal ir iemesls priecāties un līdzjutējiem sagādāt baudpilnus brīžus. Mēs līdz galam noteikti vēl neesam sapratuši, ko esam izdarījuši," neslēpj Verpakovskis. 

Foto: UEFA Konferences līgas "play-off" kārtas atbildes mačs: RFS - "Linfield"

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā, kur trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 4:2 guva virsroku pār Maltas čempioni Paolas "Hibernians".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu