Aizdomās par ievērojama kukuļa ņemšanu no dzērājšofera aizturēts policists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vlad Ispas/Shutterstock

Šonedēļ Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturēja kādu Valsts policijas darbinieku aizdomās par vairāku simtu eiro kukuļa pieņemšanu. Kukuļdevējs bija pārkāpis atļauto ātrumu un vadīja automašīnu alkohola reibumā, ziņo IDB pārstāvji.

Satiksmes uzraudzības jomā strādājošā Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes amatpersona, veicot dienesta pienākumus, no kādas privātpersonas, iespējams, pieņēmusi kukuļa piedāvājumu vairāku simtu eiro apmērā apmaiņā pret administratīvo pārkāpumu - atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana un transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā - nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā. Iespējamais noziedzīgais nodarījums ticis atklāts, pateicoties sabiedrības ziņošanai.

Saistībā ar notikušo IDB ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320. panta otrās daļas - par kukuļa piedāvājuma pieņemšanu.

Aizturētajam policistam ir noteikts aizdomās turētā statuss un piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB 2022. gada pirmajā pusgadā savas kompetences ietvaros veica pirmstiesas izmeklēšanu 91 kriminālprocesā. Šā gada pirmajā pusē prokuratūrai ir nodoti 26 kriminālprocesi, un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 37 personām, tai skaitā 29 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 36 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti, gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu