FOTO un VIDEO ⟩ Internetu "uzspridzina" video, kurā slavens ērglis vārdā Klārks brīvi pārvietojas ASV lidostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TSA Southeast/"Twitter"

22. augustā ērglis vārdā Klārks tika manīts ceļojam mājās pēc īpašas uzstāšanās Ziemeļkarolīnā, vēsta medijs "Insider".

Kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs kopīgoja videoklipu, kurā Klārks iziet cauri Šarlotes Duglasas starptautiskā lidostas kontrolpunktam.

Klārks pirms 20 gadiem piedzima Pasaules putnu rezervātā Misūri štatā. Sākotnēji viņu bija paredzēts palaist savvaļā, jo suga tajā laikā bija apdraudēta, taču putna pēdu deformācijas dēļ viņš nevarēja pievienoties saviem brāļiem un māsām savvaļā.

"Klārka kājas ziemā nebūtu pienācīgi aizsargātas no aukstuma, un viņš ciestu no apsaldējuma un kāju pirkstu zuduma," norāda Pasaules putnu rezervāta organizācija.

Daži apkārtesošie cilvēki bija neizpratnē, kāpēc putnam tika ļauts iekļūt lidmašīnas kontrolpunktā.

Saskaņā ar organizāciju, Klārks ir apmācīts, lai piedalītos dažādos pasākumos un notikumos. Putns ir veicis lidojumu Sentluisas "Cardinals" beisbola spēlē, kad tika dziedāta valsts himna, kā arī Čikāgas "Bears" futbola spēlēs.

Saskaņā ar organizāciju par Klārka dalību pasākumos jāmaksā sākot no 29 ASV dolāriem līdz 129 ASV dolāriem.

Aviokompānijas "Southwest Airlines" pārstāve Tifānija Valdeza komentēja, ka uzņēmums sadarbojas ar dzīvnieku organizācijām un katrā gadījumā atsevišķi izvērtē situāciju, lai veiktu īpašus izņēmumus un ļautu dzīvniekiem ceļot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu