Verstapens uzvar Beļģijas "Grand Prix"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien Spā trasē Beļģijā bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Beļģijas "Grand Prix" posmā, lai gan pēc motora sastāvdaļu nomaiņas sacensības uzsāka 14. vietā.

Nīderlandietis Verstapens 7,004 kilometrus garajā Ardēnu trasē apsteidza komandasbiedru Serhio Peresu par 17,841 sekundi, bet trešais bija "Ferrari" komandas pilots Karloss Sainss, kurš no Verstapena atpalika 26,886 sekundes.

Ceturtais finišēja "Mercedes" braucējs Džordžs Rasels (+29,140), piektais - spānis Fernando Alonso no "Alpine" (+73.256), bet sestais - otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs (+74,936).

Septītais finišu sasniedza Estebans Okons, astotais - Sebastians Fetels, bet nefinišēja septiņkārtējais čempions brits Luiss Hamiltons un "Alfa Romeo" pilots Valteri Botass, kuriem sacīkstes beidzās attiecīgi pirmajā un otrajā aplī. Hamiltons izstājās pēc sadursmes ar spāņa Fernando Alonso vadīto "Alpine" spēkratu.

Verstapena devītā uzvara 14 sezonas sacīkstēs atgādināja pirms četrām nedēļām Ungārijā sasniegto, kur viņš bija pirmais pēc desmitās vietas starta metros.

Jau ziņots, ka Verstapens bija ātrākais kvalifikācijā, taču dzinēja maiņas dēļ viņam nācās startēt no 14.vietas. Otrais kvalifikācijā bija Sainss, trešais - Peress.

Svētdien startā aizmugurē tehnikas maiņas dēļ Verstapenam un Leklēram pievienojās Lendo Noriss no "McLaren", "Alpine" braucējs Okons, Miks Šūmahers ("Haas") un Botass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 284 punktiem ir Verstapens, uz otro vietu ar 191 punktu ir pakāpies Peress, bet uz trešo vietu ar 186 punktiem ir noslīdējis Leklērs.

Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 475 punkti, "Ferrari" seko ar 357 punktiem, bet trešā ar 316 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu