Dončičam 23 punkti Slovēnijas zaudējumā Vācijā PK kvalifikācijas otrā posma spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Slovēnijas vīriešu basketbola izlase svētdien Minhenē Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas otrā posma spēlē cieta zaudējumu pret Vācijas izlasi, kaut arī izlases līderis Luka Dončičs guva 23 punktus.

Slovēņi izbraukumā piekāpās Vācijas izlasei ar 71:90 (20:17, 11:16, 15:28, 25:29).

Slovēņiem 23 punktus, sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un četras kļūdas sakrāja Dončičs, taču bez viņa tikai Maiks Tobijs sasniedza ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, finišējot ar 12 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Mājiniekiem tādu spēlētāju bija četri. 17 punktus un desmit rezultatīvas piespēles sakrāja Deniss Šrēders, 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Francs Vāgners, 13 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Andreass Obsts, bet 11 punktus un 14 atlēkušās bumbas sakrāja Johanness Voigtmanis.

Vācijas izlase ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir J grupas līderpozīcijās, bet Somijas valstsvienība ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir otrā. Piecas uzvaras astoņās spēlēs ir Slovēnijai, bet septiņās cīņās Izraēla svinējusi trīs uzvaras, kamēr pa divām uzvarām ir Zviedrijai un Igaunijai.

Trīs labākās grupas komandas kvalificēsies finālturnīram.

Vēl divi izlašu logi būs novembrī un 2023.gada februārī.

Finālturnīrs no 2023.gada 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Filipīnās, Japānā un Indonēzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu