Blūms pasaules čempionātā MTB elites grupā izcīna 11. vietu olimpiskajā krosā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Blūms
Mārtiņš Blūms Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Francijā pasaules čempionātā MTB elites grupā izcīnīja piekto vietu olimpiskajā krosā (XCO), ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Blūms izcīnīja 11. vietu 96 sportistu konkurencē. Tas ir Latvijas sportistu līdz šim augstākais panākums pasaules čempionātos XCO disciplīnā.

Pēc ievadapļa sportisti mēroja septiņus pamatapļus, kas interesantā un tehniski prasīgā trasē bija nedaudz garāki par četriem kilometriem.

Trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis Blūms pirmo apli noslēdza 28.vietā. Līderim šveicietim Nino Šurteram Blūms zaudēja 46 sekundes.

Turpinājumā latvietis sāka izrāvienu. Trešajā aplī Latvijas sportists sasniedza devīto labāko apļa laiku, kas ļāva pacelties uz 13. vietu. Pēc tam tika sasniegts 11. un 10. apļa laiks.

Pirms pēdējiem diviem apļiem latvietis jau bija pakāpies uz 11. pozīciju, bet desmitajā vietā esošais Ondžejs Cinks no Čehijas bija priekšā 11 sekundes.

Pēdējā apļa laikā Blūmam augstāk tikt neizdevās, bet arī apsteigts viņš netika.

No labāko desmitnieka Latvijas riteņbraucēju šķīra 17 sekundes, bet uzvarētājam viņš zaudēja trīs minūtes un astoņas sekundes.

11.vieta finišā ir Blūma augstākais rezultāts pasaules čempionātos XCO disciplīnā, kā arī visu laiku augstākais panākums Latvijas sportistiem pasaules čempionātos olimpiskajā disciplīnā.

Jau ziņots, ka piektdien Blūms ieņēma piekto vietu saīsinātā krosa sacensībās, kas ir Latvijas sportistu visu laiku labākais sasniegums šajā disciplīnā.

Desmito reizi karjerā par pasaules čempionu XCO kļuva šī sporta veida leģenda Šurters. Pēdējā aplī pieredzējušais šveicietis ieguva deviņu sekunžu pārsvaru pār otrajā vietā finišējušo spāni Davidu Valero Serrano, bet bronzas medaļu ieguva itālietis Luka Braidots, kurš uzvarētājam zaudēja 29 sekundes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu