VIDEO ⟩ VARAM informē par okupāciju slavinošu objektu demontāžu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas drona video: obeliska drupināšana Pārdaugavā
Valsts policijas drona video: obeliska drupināšana Pārdaugavā Foto: Valsts policija

Šodien plkst.12 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiek preses konference, kurā informē par pašvaldību iesniegtajiem rīcības plāniem saistībā ar padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu, informēja ministrijā.

Preses konference tiks nodrošināta arī "Zoom" platformā, kā arī to varēs redzēt tiešraidē ministrijas "Facebook" lapā.

Par ministrijas rīcībā esošiem pašvaldību plāniem informēs ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) un valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša.

Kā ziņots, likums "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" pašvaldībām nosaka pienākumu ne vēlāk kā līdz šā gada 15.novembrim īstenot Latvijas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu demontāžu atbilstoši sarakstam.

Sarakstā iekļauti 69 objekti, bet atsevišķs lēmums tika pieņemts par Rīgā esošo pieminekli padomju armijas karavīriem, kas tika demontēts šajā nedēļā.

Lai nodrošinātu savlaicīgu likuma prasību izpildi, VARAM lūdza visas pašvaldības sagatavot grafiku, kādā termiņā tiks veikta objektu demontāža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu