VIDEO Busulis un Vaikule Kauguru svētkos dzied krievu valodā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 27. augustā, Jūrmalā tika aizvadīti tradicionālie Kauguru svētki. Uzstājās arī dziedātāja Laima Vaikule un Intars Busulis ar abonementa orķestri, izpildot dziesmas ne tikai latviešu, bet arī krievu valodā.

Laima Vaikule nodziedāja vairākas dziesmas latviešu valodā, kā arī priecēja klausītājus ar leģendāro un iemīļoto Raimonda Paula skaņdarbu "Vernisāža" un "Dzeltenās lapas" izpildījumu krievu valodā.

Video: Laima Vaikule Kauguros dzied krievu valodā

Intars Busulis koncertā izpildīja arī divas dziesmas krievu valodā - "Es tevi zīmēju" un "Sāksim no jauna".

Video: Intars Busulis Kauguros dzied krievu valodā

27. augustā Jūrmalā notika tradicionālie Kauguru svētki, kuru ietvaros notika dažādi pasākumi - amatnieku tirdziņa atklāšana, gaisa akrobātu šovi, bundzinieku parāde, deju numuri, izklaides programma bērniem. Vakarā uz lielās skatuves uzstājās Latvijas zvaigznes: grupa Musiqq, reperis Ozols, Intars Busulis, Laima Vaikule. Svētki noslēdzās ar iespaidīgu lāzeršovu.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka abi mūziķi bija iecienīti arī Krievijā, taču sākoties karam Ukrainā, abi mūziķi Krievijas virzienā vairs neskatās.  31. jūlijā Vaikule, uzstājoties Lietuvas kūrortpilsētā Palangā, uz skatuves iznesa Ukrainas karogu, paužot atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Māksliniece ar šo žestu pauda konkrētu viedokli, kurā pusē nostājusies šajā brutālajā karā.

Iepriekš vēstīts arī tas, ka dziedātājai draud aizliegums iebraukt Krievijā paustā žesta dēļ. "Doždj" ziņoja, ka Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts no partijas "Taisnīgā Krievija – Par patiesību" Dmitrijs Kuzņecovs nosūtījis aicinājumu Krievijas Federālā drošības dienesta direktoram, kurā lūdz apsvērt iespēju dziedātājai Laimai Vaikulei noteikt ieceļošanas aizliegumu valstī. Tas saistīts ar Vaikules pausto pretkara pozīciju.

Arī Busulis pauda savu nostāju, sakot: "Runājot par koncertēšanu Krievijā, esmu jau aizmirsis un izslēdzis ārā no koncerttūres programmas. Ja Krievijā nemainīsies vara, tad manas pārdomas un nostāja par to, ka nekoncertēšu Krievijā, paliks nemainīgas. Ja Putins būs pie varas, uz Krieviju mēs nebrauksim."

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu