FOTO ⟩ Pie Zviedrijas krastiem aizdedzies automašīnu prāmis. 300 cilvēki atrodas uz klāja (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks uz prāmja "Stena Scandica"
Ugunsgrēks uz prāmja "Stena Scandica" Foto: Arvids Brauers

Pirmdien, 29. augustā, uz prāmja, kas no Ventspils bija ceļā uz Nīneshamnu, izcēlies ugunsgrēks.

"Ugunsgrēks tiek kontrolēts," aģentūrai AFP sacīja Jūras administrācijas pārstāve Liza Mjorninga. "Ir dūmi, bet nav atklātas liesmas."

"Tas, ko esam izdarījuši, ir sagatavošanās iespējamai evakuācijai, taču izskatās, ka, paldies Dievam, tā nenotiks," sacīja Mjorninga.

Viņa norādīja, ka uguns ir apdzēsts, neviens cilvēks nav cietis un cilvēku evakuācija nav veikta.

Viņa piebilda, ka tuvākajās trijās četrās stundās prāmis tiks aizvilkts uz Nīnashamnas ostu.

Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāvis Jūnass Franzens pavēstīja, piesardzības nolūkos uz notikuma vietu tika nosūtīti helikopteri un kuģi.

Prāmis "Stena Scandica" atrodas pie Gotska Sandonas salas pie Zviedrijas dienvidaustrumu krasta. Prāmis "Stena Scandica" kursē maršrutā Ventspils-Nīnashamna.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī prāmis atradās uz ziemeļiem no Zviedrijai piederošās Gotlandes salas Baltijas jūrā, paziņoja Zviedrijas raidorganizācija SVT.

Prāmju kompānijas "Stena Line" pārstāvis Stefans Elfstrēms sacīja, ka tas bija "ierobežots ugunsgrēks, kas sākās kravas automašīnā-refrižeratorā, lielākoties tie bija dūmi".

Laikraksts "Aftonbladet" ziņo, ka uz prāmja automašīnu klāja aizdegusies riepa, kad kuģis bijis ceļā starp Ventspili uz Nīnashamnu Zviedrijā. Piesardzības nolūkos uz notikuma vietu nosūtīti tuvumā esošie kuģi un helikopteri.

Foto: Ugunsgrēks uz prāmja "Stena Scandica"

Kā portālam TVNET norādīja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Ieviņa - pārvaldes rīcībā pagaidām nav informācijas par šo ugunsgrēku. Portāls TVNET sazinājās arī ar uzņēmuma "Stena Line" pārstāvjiem, kuri solīja sniegt komentāru tuvākajā laikā.

"Stena Line" apstiprina, ka uz "Stena" Scandica klāja maršrutā no Norvikas ostas Zviedrijā uz Ventspils ostu Latvijā izcēlies ugunsgrēks. Ugunsgrēks izcēlies kādas kravas automašīnas refrižeratorā, un apkalpe, izmantojot uz kuģa esošo dzēšanas sistēmu, pašlaik strādā pie ugunsgrēka dzēšanas. 

Zviedrijas glābšanas iestādes ir informētas, un to kuģi tagad atrodas Stena Scandica tuvumā , gatavi sniegt palīdzību, ja tādu vajadzēs.

Mūsu uzmanības centrā šobrīd ir kontrolēt situāciju un maksimāli sniegt palīdzību pasažieriem un prāmja apkalpei.”

Ventspils-Nīnashamna maršrutā kursē Zviedrijas prāmju kompānijas "Stena Line" prāmji "Stena Baltica", kā arī uzņēmuma "māsas kuģis" - prāmis "Stena Scandica".

Piemēram, prāmis "Stena Baltica" ir 222 metrus garš, tajā ir 200 kajīšu, tajā skaitā kajītes ģimenēm un pasažieriem ar mājdzīvniekiem, 2875 līnijmetri kravu vienībām, kā arī papildu automašīnu klājs.

Prāmis var uzņemt 970 pasažieru, un uz klāja pasažieru ērtībai ir pieejams restorāns, bārs, 122 kvadrātmetru plašs veikals un atpūtas zonas. Savukārt uz prāmja "Stena Scandica", kā liecina informācija kompānijas mājaslapā, var nakšņot, iepirkties veikalā, kā arī - apmeklēt restorānu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu